Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla Türk donanması, İstanbul Boğazı'nda 100 gemi ile tarihinin en büyük resmigeçidini gerçekleştirdi. Savaş uçakları ve helikopterlerin de eşlik ettiği tören sırasında bahriyeliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı "çimariva" ile selamladı. Türk donanmasının bu hamlesini Yunan basını "güç gösterisi" olarak manşetlerine taşıdı.

gemi2

'100'üncü Yılda 100 Gemi'  adı verilen faaliyet kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı fırkateynlerin, ada sınıfı korvetlerin, mayın avlama gemileri, amfibi gemileri, karakol gemilerinin, lojistik gemilerinin, hücumbotların, denizaltıların bulunduğu 100 gemi adalar bölgesinde toplandı.

Davanın seyrini değiştirecek kare! Sinan Ateş cinayetinde, moto kuryeden 'Görev tamam' pozu Davanın seyrini değiştirecek kare! Sinan Ateş cinayetinde, moto kuryeden 'Görev tamam' pozu

Türkiye'nin 100. yıl kutlamalarında yaptığı bu hamle Yunan basınında geniş yankı uyandırdı. Pronews, Ankara`nın `güç gösterisi` yaptığını vurguladı. Haberde  birçok sosyal medya hesabının o görüntüleri paylaştığı bağlantılara da yer verildi.

gemi

"Geçit töreni sırasında 101 top atışı yapıldı"

Karditsastakra'da haber "Türk savaş gemileri Boğaz'dan (meydan okurcasına) geçiyor" başlığıyla verildi.  NATO'ya bağlı hesapların da gemilerin geçişini alıntılayarak tebrik mesajları yayınladığına dikkat çekildi. ieidiseis.gr sitesinde başlık "Türkiye'nin güç gösterisi: 100 savaş gemisi geçit törenine çıkarıldı'' denildi. Haberde ayrıca "Törene aralarında Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK`ün de bulunduğu 20 savaş uçağı eşlik etti. Son olarak geçit töreni sırasında 101 top atışı yapıldı" bilgisi verildi.

"Türkiye açık bir tehditte bulunuyor"

Olympia sitesinde gemilerin Boğaz'dan geçişi için açık tehdit ifedesi kullanılarak "Türkiye'nin bu açık tehdidinde dikkat çeken şey sosyal medya  X'teki Kuzey Atlantik ittifakına bağlı hesapların Türkiye'yi yıldönümünü tebrik etmesi" denildi.

"Erdoğan'ın emriyle güç gösterisi yapmak için toplanıyorlar"

Defancenet sitesinde, "Türkiye Cumhuriyeti`nin kuruluşunun 100. yılını kutlamak için 100 gemi köprünün altından geçerken, tüm Türk filosu Erdoğan`ın emriyle güç gösterisi yapmak üzere Boğaz'da toplanıyor" denilirken, Iskra sitesinde, "Türk filosu ABD ve İsrail`e güç gösterisi yapıyor" ifadesi kullanıldı.

Editör: Nehir Durdağı