Zonguldak açıklarında batan geminin konumu tespit edildi, 11 mürettebatı arama çalışmaları o bölgeye yoğunlaştı.Kuvvetli fırtına, pazar günü Zonguldak'ta hayatı felç etti. Bir gemi Zonguldak açıklarında batarken mürettebattan 1 kişinin cansız bedeni bulunmuştu.

Bugün geminin battığı yer tespit edilirken AFAD Başkanı Okay Memiş, kayıp 11 mürettebatı arama çalışmalarının o bölgede yoğunlaştığını açıkladı.Karadeniz Ereğli ilçesinde 19 Kasım'da fırtına nedeniyle mendireğe çarptıktan sonra batan Türk bayraklı "Kafkametler" adlı gemideki kayıp 11 personel için gece boyunca karadan tarama faaliyeti yürütüldü.

Pendik'te 19 yaşındaki Ahmet Güler otomobiliyle TIR'ın altına girdi Pendik'te 19 yaşındaki Ahmet Güler otomobiliyle TIR'ın altına girdi

Hava şartlarının kısmen iyileşmesi üzerine denizden ve havadan da çalışmalara başlandı. Bölgede AFAD, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve diğer ekiplerin katılımıyla kayıp 11 personelin bulunması için karadan, denizden ve havadan çalışma yürütülüyor. Geminin 12 kişilik mürettebatından birinin cansız bedenine dün ulaşılmıştı.

Bugün Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve AFAD Başkanı Okay Memiş, Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde fırtına nedeniyle iletişim kaybedilen Türk bayraklı gemi ve mürettebatını arama çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Memiş, "Zonguldak'ta batan geminin konumunu tespit ettik. 25 metre derinlikte. Arama kurtarma çalışmalarını o bölgede yoğunlaştırdık. Kayıp 11 personelle ilgili şu an bir gelişme yok. Orası askeri bir bölge. Gemi limana yanaşmayı çalışmış ama dalgalardan paramparça olmuş. Yüzey taraması yapıyoruz çünkü dün bulunan cansız bedeni tahmin etmediğimiz bir bölgede bulduk." ifadesinde bulundu.

Batan "Kafkametler" adlı geminin telsizcisi Mustafa Nacar'ın olay anında ailesine attığı son mesaj ortaya çıktı. Nacar'ın "Hakkınızı helal edin gemi karaya oturdu. Batıyoruz" yazdığı görüldü. Gemi ve mürettebatı arama çalışmalarında, gemi batığını yerinin tespit edildiği belirtildi.

Editör: Nehir Durdağı