Vestel CEO'su Ergün Güler’in Ramazan ayı nedeniyle şirket çalışanlarına gönderdiği mesaj, Zorlu Holding içinde kriz yarattı. Holding CEO’su Bekir Cem Köksal’ın Güler’e tepki göstererek, "Şirket olarak dinden bağımsız bir duruşumuz var" ifadelerini kullanması sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Tepkilerin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme suçundan Köksal hakkında re’sen soruşturma başlattı.

Savcılıktan Açıklama

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, "Bugün bir kısım sosyal ve görsel medya yayınlarına yansıyan, Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal hakkında tüm çalışanlarına yönelik Ramazan ayının kutlanmaması içerikli mail atması olayıyla ilgili olarak 'inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçundan Cumhuriyet Başsavcılığımızca re’sen soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Vestel CEO'sunun Ramazan Mesajı Kriz Yarattı

Vestel CEO’su Ergün Güler, Ramazan ayına ilişkin çalışanlarına şu mesajı gönderdi:

İşte İllere göre bayram namazı saatleri İşte İllere göre bayram namazı saatleri

"Değerli Ailem; Yaşamımıza birlik, beraberlik ve dostluk ile birlikte hoşgörü getiren Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnsan ilişkilerini güçlendiren ve umutları canlandıran bu güzel ayın ülkemize, dünyaya ve Vestel ailesinin siz değerli üyelerine barış, kardeşlik ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. Hz. Mevlana'nın, Mesnevi'de dediği gibi: 'Ramazan Allah tarafından, bereket, hizmet ve yaradana yakınlaşma ayı olarak bahşedilmiş bir aydır. Aynı zamanda Allah'ın insanın kendi nefsini terbiye edişinden dolayı ona eğildiği, ona mükafat verdiği tenezzül ettiği aydır.' Hepinizi sevgiyle kucaklıyor, aileleriniz ile birlikte huzur dolu bir Ramazan ayı diliyorum."

Güler’in mesajına tüm çalışanların görebileceği bir platformda yanıt veren Köksal, "Ergün, bizim kurumsal olarak kutlanacak günler listemizde Ramazan ayı yer almıyor. Dini günlerden sadece Şeker ve Kurban Bayramları var. Bu grubun 70 yıllık tarihinde Ramazan kutlaması olmadı. Şirket olarak dinden bağımsız bir duruşumuz var" dedi. Ayrıca, Güler’i daha önce uyardığını belirterek, "Lütfen bunun tekrarı olmasın" ifadelerini kullandı.

Zorlu Holding Ceo Su Cem Koksal Gozaltina Alindi 18419929 3029 M

Zorlu Holding Ceo Su Cem Koksal Gozaltina Alindi 18419929 7675 M