İstanbul
Açık
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,1402 %0.07
56,2189 %0.18
7.131,33 %0.37
80.037,91 %2.06
Ortadoğu Gazetesi 3. SAYFA Isparta'da besihane yangını: 4 bin saman balyası yandı

Isparta'da besihane yangını: 4 bin saman balyası yandı

Isparta Yalvaç'taki besihane yangınında bir inek telef oldu. Binlerce saman ve yonca balyası ile tonlarca arpa ve buğday zarar gördü.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde bir besihanede çıkan yangında bir inek telef olurken, 6 aylık bir buzağı yaralı olarak kurtarıldı. Yaklaşık 4,5 saat süren müdahalenin ardından söndürülen yangında binlerce saman ve yonca balyasının yanı sıra tonlarca arpa ve buğday ile çeşitli tarım makineleri zarar gördü.

Yalvaç'ta besihanede yangın çıktı

Yangın, saat 12.45 sıralarında Yalvaç ilçesine bağlı Yarıkkaya köyünde Kasım Kurt'a ait besihanede çıktı.

Besihane sahibinin eşi, giriş bölümünde kıvılcımlar çıktığını fark ederek eşine haber verdi. Kısa süre sonra dumanları gören Yarıkkaya köyü Muhtarı Aydın da durumu yetkililere bildirdi.

Köy halkı su tankerleriyle müdahale etti

Yangının ardından köy halkı, hazırda bulunan su tankerleriyle alevlere müdahale etti. Yapılan müdahaleyle yangının besihanenin bitişiğinde bulunan eve sıçraması önlendi.

Bölgedekiler traktörlerle de çalışmalara katılarak besihanede bulunan hayvanların bir bölümünün kurtarılmasına yardımcı oldu.

İhbarın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangına ayrıca 27 su tankeriyle müdahale edildi.

Yangın 4,5 saatte söndürüldü

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, ekiplerin ve bölgedekilerin yaklaşık 4,5 saat süren müdahalesinin ardından söndürüldü.

Yangının söndürülmesinin ardından bölgede soğutma çalışmalarına başlandı. Ekiplerin besihane ve çevresindeki soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Binlerce saman ve yonca balyası zarar gördü

Yangında yaklaşık 4 bin saman balyası ile bin 500 yonca balyası zarar gördü. Besihanede bulunan 50 torba yem, 25 ton arpa ve 15 ton buğday da yangından etkilendi.

Alevler ayrıca yem karma, ilaçlama ve gübre saçma makineleri ile kantara zarar verdi.

Yangında bir inek telef oldu. Besihanede bulunan 6 aylık bir buzağı ise yaralı olarak kurtarıldı.