Artvin'in Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinde aynı gün meydana gelen olaylarda 5 kişi denizde boğulma tehlikesi geçirdi. Vatandaşların müdahalesiyle sudan çıkarılan yaralılardan birinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
Hopa'da dört ayrı boğulma vakası yaşandı
Hopa ilçesindeki Kopmuş Plajı'nda gün içerisinde dört ayrı boğulma tehlikesi yaşandı.
Denizde boğulma tehlikesi geçiren kişiler, çevrede bulunan vatandaşların müdahalesiyle sudan çıkarıldı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri tarafından Hopa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan bir kişi, ileri tedavi için Artvin'e sevk edildi. Diğer yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
Kemalpaşa'da bir kadın kurtarıldı
Kemalpaşa ilçesinde ise denizde boğulma tehlikesi geçiren bir kadın, çevredeki vatandaşların müdahalesiyle sudan çıkarıldı.
Sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kadının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Valilik denize girilmemesi yönünde uyarıda bulunmuştu
Artvin Valiliği, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın meteorolojik değerlendirmeleri doğrultusunda 25, 26 ve 27 Temmuz tarihlerinde kuvvetli rüzgar ile dalga yüksekliğinin yer yer 2 metreye ulaşmasının beklendiğini açıklayarak vatandaşları denize girmemeleri konusunda uyarmıştı.
Valilik açıklamasında, can güvenliğinin sağlanması ve boğulma olaylarının önlenmesi amacıyla vatandaşlardan resmi uyarıları dikkate almaları istenmişti.
