2023 seçimlerine aylar kala AK Parti strateji heyetinin 6 önemli madde belirlediği ileri sürüldü. Hürriyet gazetesinin hükümete yakın yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında alınan kararları madde madde sıraladı:

1- ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu bunun bir sonucuydu. Ama o daha başlangıçtı. Asıl bundan sonra atılacak adımların daha önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü AK Parti’nin strateji ekibi çok akıllı projeler üzerinde çalışıyor. İçlerinde kaç seçim kampanyası yürütmüş isimler var. Ayrıca AK Parti’nin en büyük şansı, Erdoğan gibi bir lidere sahip olması.

2- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023 seçimlerinde kendisi için son kez destek istemesi bu stratejinin bir sonucu. Görünen o ki 2023 seçim kampanyası Erdoğan’ın üzerine kurulacak.

3- AK Parti’nin nasıl bir seçim kampanyası yürüteceği bu sürecin en kritik halkalarından birini oluşturuyor. 6’lı masa da en çok bunu merak ediyor. AK Parti bu seçimlerde kutuplaştırıcı değil, kucaklayıcı bir kampanya yürütecek. Kampanyanın dili kucaklayıcı olacak. AK Parti öncelikle kendi küskünlerini kazanmayı hedefliyor.

4- Kucaklayıcı kampanyanın ilk adımı olarak AK Parti’ye muhalif olan kesimlerle bir araya gelinmesi planlanıyor. AK Parti, cemevleriyle ilgili açılımda olumlu geri dönüşler aldı. Bu da AK Parti’ye olumlu yönde bir mesaj vermiş olabilir.

5- AK Parti’ye mesafeli duran kesimlerle Çankaya buluşmaları yapılması düşünülüyor. Bunu geçmiş dönemdeki açılımlarla karıştırmamak lazım. Tam aksine AK Parti’ye muhalif olan, eleştiren kesimlerle buluşulması, onların dinlenmesi; eleştirileri, önerileri alınıp ona göre politikalarda revizyona gidilmesi amaçlanıyor.

6- Enflasyonun yüksek seyrettiği bir dönemde hangi parlak vaatte bulunursanız bulunun, insanlar ekonomiye bakıyor. Ayasofya’yı da açsanız, Çanakkale Köprüsü’nü de yapsanız, sonuç itibarıyla insanlar cüzdanında ne kadar para var, çocuğu iş bulabildi mi, ay sonunu getirmekte zorlanıyor mu, onunla ilgileniyor. Onun ekonomisi, cebindeki para. Yeni nesil siyaset deniliyor. Seçimlerde en belirleyici faktör, ekonomi olacak. Geçim sıkıntısı, işsizlik başta olmak üzere ekonomi tek başına bir parti gibi. Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarında yapılacak zam, bu açıdan çok etkili olacak.
 

Editör: Haber Merkezi