Flaş İlkin Aydın kararı Flaş İlkin Aydın kararı

Fenerbahçe Kulübü'nün olağanüstü tüzük tadili genel kurulunda, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın adının 'Atatürk' olarak değiştirilmesi görüşüldü. 

Sarı lacivertli kulübün başkanı Ali Koç, burada yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Fenerbahçe Spor Kulübü, kim ne derse desin, kayıtsız şartsız milletinin ve devletinin yanında olmuş bir kulüptür. Hepimiz Kurtuluş Savaşı’na, milli mücadeleye destek vermiş bir kulübün üyeleriyiz. İtilaf kuvvetleriyle yapılan 50 maçın 41’ini kazanarak Anadolu’da mücadele eden askerlerimize, halkımıza motivasyon kaynağı olmuş, son olarak General Harington Kupası maçından, İngiltere’den getirilen profesyonel futbolcular olmasına rağmen galip ayrılarak Lozan’da bulunan devlet yetkilileri ve savaştaki milletin tamamına umut kaynağı olmuş bir kulübüz. 

Atatürk, 3 Mayıs 1918’de kulübümüzü ziyaret etmiş, bu ziyarette şeref duyduğumuz ve kulüp defterimize kayıtlı sözlerini paylaşmıştır. Fenerbahçe, tarihi boyuncu Ata’mızın izinden bir an bile ayrılmamış, hep devletinin, milletinin yanında olmuş, kılavuzu hep milli değerler olmuştur.

Her zaman söyleriz, Atatürk’ün hangi takımı tuttuğu değil, hangi takımın Ata’mızın izinden gidip değerlerine sahip çıktığı önemlidir. Kim ne derse desin, Ata’mızın Fenerbahçe’ye duyduğu sempati, resmi belgelerle kayıtlıdır. Stat isminin değiştirilmesi talebi yaygın şekilde gündemimize geldi. Biz de harekete geçtik. Sizden alacağımız yetkiyle süreci hızlı bir şekilde tamamlamak arzusundayız. Şahsi düşüncem, Fenerbahçe duruşuna, bağlılığına baktığımız zaman, stadımıza Ata’mızın ismini vermek en çok da bize yakışır diye düşünüyoruz.”

Ali Koç'un konuşması ayakta alkışlandı.

Editör: Grlyrtts