Sıfır araçlara yönelik tedarik sıkıntısının sona ermesi ve bayilerin kampanya dahilinde fiyatları indirmesinin ardından kasko fiyatlarına ayar verildi.

Milliyet'te yer alan habere göre, Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı (TÜKONFED) Turusan Bağcı kasko fiyatları hakkında açıklamalarda bulundu. Merak edilen soruları cevaplayan Bağcı, Sıfır araçlara yönelik tedarik sıkıntısının sona ermesinin ardından kasko fiyatlarının bir miktarda olsa gerilediğini aktardı.

Sıfır araçlara yönelik tedarik sorununun ortadan kalkması, araçların uygun fiyatlı gelmesi, özellikle sahte ilanların engellenmesi ile beraber ikinci elde de ciddi fiyat düşüşleri oldu.

KASKO ÇARPANINDA GERİLEME

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TÜKONFED Başkanı Turusan Bağcı, "Araç değerleri düşünce kasko bedelleri de düşüyor. Örneğin aracın değer 1 milyon TL, kasko çarpanı 2 ise bu aracın kaskosu 20 bin TL çıkıyordu.

Rakı ve şarap uçtu. Zam geldi Rakı ve şarap uçtu. Zam geldi

Aracın değeri 800 bin TL’ye düşünce 16 bin TL seviyesine düşmüş oluyor. Kasko çarpanında da gerileme oldu. Önünü göremeyen sigorta şirketleri geçen yıl ve önceki yıllarda kasko çarpanını yükseltmişti." diye konuştu.

Şimdi bu şirketler de uyarılarımızla beraber kasko fiyatlarını geriye çektiler. Piyasadan çekilen sigorta şirketleri piyasaya rekabetçi girdi.

Kasım aralık aylarına girilmesiyle önemli bir rekabet oluştu. Kasko fiyatlarında ciddi anlamda gerileme oldu.

KASKODA FİYAT ARALIĞI NASIL?

Şu anda ortalama bir hususi otomobilde, ekstra aksesuar yoksa, kazaya karışmadıysa, 1 milyon TL değerindeki bir arabanın kasko fiyatı 16-20 bin TL arasında değişkenlik gösteriyor. Ancak önümüzdeki dönemde özellikle 2024’te kasko fiyatlarının artması bekleniyor.

TRAFİK SİGORTASINDA SON DURUM

Trafik sigortası primlerinde artış yok. Sigorta tavan fiyatlarını ve artış oranlarını Sigortacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu belirliyordu. Mayıs ayından sonra yüzde 4.75 olan aylık artış yüzde 2’ye indirilmişti. Trafik sigortalarında her ay düzenli yüzde 2 artış devam ediyor. Bunun dışında sigorta şirketleri fiyat artıramıyorlar.

Editör: İrem Nur Kaya