İstanbul Sultanbeyli'de annesiyle babasının sık sık kavga etmesi nedeniyle psikolojik sorunlar yaşamaya başladığı ileri sürülen 23 yaşındaki Rabia Tanrıvermiş canına kıydı.

İddiaya göre son olarak babasının annesini kemerle dövmeye başlaması üzerine genç kızın kendisini 5. kattaki evin balkonundan atlayarak intihar ettiği öğrenildi.

Sağlık ekipleri kaldırımda kanlar içinde yatan genç kızı, yaptıkları ilk müdahalenin ardından Sultanbeyli Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Ancak burada doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Anne ve baba ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürülürken olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Ailesi kavga ettiği için intihar ettiği iddia edilen Rabia Tanrıvermiş’in 2 Eylül 2020 tarihinde sosyal medya hesabından, yaptığı paylaşım ortaya çıktı. Tanrıvermiş’in ölüdürülmeye çalıştığını ve annesinin bıçaklandığı söylediği mesajın tamamı:

“BU HAYKIRIŞIM TÜM HEMCİNSLERİM İÇİNDİR”

Hayatını kaybeden Rabia Tanrıvermiş’in geçtiğimiz eylül ayında sosyal medya hesabından “Bu haykırışım tüm hemcinslerim içindir. Bugün bu durumu biz yaşıyoruz ama binlerce insan her gün bu tarz olaylar yaşıyor. Ben sesimi kesmeyeceğim, kesmelerine izin vermeyeceğim ve adaletin yerini bulmasını istiyorum, bulmalı da inanıyorum ki sesimi duyuracaksınız” mesajını paylaştığı görüldü.

“TEHDİTLER ALIYORUM, CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK”

Paylaşımlarında “Can güvenliğimiz yok” diyen genç kız “Boğazımı kesmeye çalıştılar. Annemi bıçakladılar. Kimse sahipsiz değildir. Adalete güveniyorum. Ve şikayetçi olmayayım diye tehdit altındayım. Tehditler alıyorum. Şikayetçi olursam neler olur falan diyorlar. Tüm iyi dilekleriniz için sağ olun. Annem şu an iyi ama can güvenliğimiz yok” dedi.

“ANNEMİ BIÇAKLADI”

Sosyal medya hesabından üç kişinin fotoğrafını paylaşan Rabia Tanrıvermiş; “Bunlar tefeci, soldaki katil, ortadaki kaç kişiyi bıçakladı. Bunları tanıyan herkes biliyor bunların ne olduğunu, siz de bilin sağdaki annemi bıçakladı üçü bizi darp etti. İkisi serbest ve gereken cezayı almalarını istiyorum” ifadelerini kullandı.