Bu uzak doğulular da 11 Kasım tarihine isim vermeye doyamıyor. Bu yılın modası da içinde bulunduğumuz güne Bekarlar Günü demek. Ama dikkat her yeni eğilim beraberinde yeni tehditleri de getiriyor. Nasıl mı, buyrun okuyalım.

Kaspersky araştırmacıları, Asya ülkelerinde Bekarlar Günü olarak anılan 11 Kasım’ın aktif satış döneminde e-ticaretle ilgili sahtekarlıklarda büyük bir artış olduğunu bildirdi. Bekarlar Günü Çin kökenli olsa da artık tüm dünyadaki e-pazaryeri kullanıcılarını ilgilendiriyor. Global Asya platformlarındaki yılbaşı dönemi öncesi promosyonlar ve indirimler uluslararası düzeyde ilgiyle karşılanıyor ve dolandırıcılar da artık kullanıcıları farklı dillerde hedef alıyorlar.

Araştırmacılar, 2018 yılındaki büyük Bekarlar Günü indirimlerinden önce finansal kimlik avı saldırılarında büyük bir artış tespit etti. Aşağıdaki grafikte de görülebileceği gibi, Ekim ayındaki finansal kimlik avı saldırılarının ortalama sayısı günde 350 bin civarında oldu. Ardından, 11 Kasım 2018 tarihinden birkaç gün önce, saldırıların sayısı büyük artış göstererek 950 bini geçti. Araştırmacılar şu anda da benzer spam ve kimlik avı saldırıları yapıldığını gözlemliyor ve herkesi alışveriş yaparken dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Bunun yanı sıra, Kaspersky araştırmacıları mobil uygulamalarda popüler e-ticaret platformları gibi görünmeye çalışan bazı tehditler de buldu. Bekarlar Günü’nde özel teklifler sunan mağazaların sayısı her zaman yüksek oluyor. 2019 yılında, Asya pazaryerleri gibi görünmeye çalışan online mağazaların oranı yüzde 83 oldu. Bu oran 2018 yılında yüzde 93’e ulaşmıştı.

Bekarlık sultanlık mıdır evli biri olarak bunun cevabını ben veremem ama akıllı olmazsanız güvenli olmayacağı kesin. İyi haftalar...