05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi BİLİM-TEKNOLOJİ Chrome Uyarı Verdi: Resmen Kalkıyor!

Chrome Uyarı Verdi: Resmen Kalkıyor!

Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden biri olan Adobe, çok fazla kullanılmadığı gerekçesiyle Flash uygulamasını artık Chrome'dan kaldırılacağını açıkladı.

Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden biri olan Adobe, çok fazla kullanılmadığı gerekçesiyle Flash uygulamasını artık Chrome'dan kaldırılacağını açıkladı.

20 yıldır Chrome'da kullanıcılarına hizmet veren Flash, Chrome ile anlaşmasını bitirdiğini açıkladı. Chrome yetkililierinden yapılan açıklamaya göre Flash artık daha fazla kullanılmadığı için Chrome'dan çekilme kararı aldı. 3 yıl önce Flash uygulamasıyla bağlantılı siteleri ziyaret eden kullanıcı oranı yüzde 80'lerdeyken bugün yüzde 17'lere kadar düştüğü ve giderek azaldığı bildirildi. 

YENİ TEKNOLOJİLERE GEÇİLDİ

Bu durumun nedeninin ise sitelerin Flash'tan daha hızlı ve güç tasarrufu sağlayan açık web teknolojilerine geçtiği söylendi. Söz konusu uygulamaların Flash uygulamasına kıyasla daha iyi olduğu ve alışveriş, bankacılık işlemlerinin güvenli olarak yapılabildiği ifade edildi.  Yeni teknoloji sayesinde kullanıcılar hem cep telefonlarından hem de bilgisayarlarından istedikleri siteye girme şansına sahip olabilecek. Adobe' un Flash uygulaması ise sadece bilgisayarlarda geçerliydi.

2020 SONUNDA TAMAMEN KALKACAK

Son yıllarda site ziyaretlerinde Flash uygulamasının geçerli olabilmesi için kullanıcının izni isteniyordu. Ziyareti sırasında kullanıcı izin verdiği sürece uygulama çalışıyordu. 2020 yılının sonuna kadar söz konusu durumun geçerli olacağını söyleyen yetkililer 2020 yılından sonra Flash uygulamasının tamamen kaldırılacağını bildirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *