Günümüzde burun estetiği kadınların ve erkeklerin en çok tercih ettiği estetik operasyonlar arasında yer alır.

Aynı zamanda; burun estetiği işleminde kişilere uygulanan işlem kıkırdak ve kemiklerin yapısının değiştirilerek buruna yeniden şekil verilmesidir.

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nedir?

Daha estetik bir burun şekli oluşturmak adına kemik ve kıkırdakların kesilmesi gerekebilir. Bazen de eksik yerlerin tamamlanması işlemleri gerçekleştirilebilir. Rinoplasti estetik cerrahi alanında en çok tercih edilen yöntemlerden biridir.

Burun Estetiği Kimlere Uygulanır?

Genel kapsamda burun estetiği işlemi estetik kaygısı olanlara, estetik yanında fonksiyonel bozuklukları bulunan kişilere ve bunun yanında fonksiyonel açıdan sorunları bulunan hastalara uygulanabilen bir yöntemdir.

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Burun estetiğinin sıralı bir işlem basamağı bulunmaz. Her operasyon için hastaların anatomisi göz önünde bulundurularak işlem uygulanır. Ameliyatın karmaşıklığına bağlı olarak sedasyonlu lokal anestezi veya genel anestezi uygulanabilir. Bu karar cerrah tarafından ameliyat öncesinde karar verilir. Yönteme göre burun estetiği fiyatları farklılık gösterir.

Burun Estetiği Öncesi Hazırlıklar

Burun estetiği ameliyatından yaklaşık iki hafta öncesinde çeşitli ilaçların kullanımı bırakılmalıdır. İlaç türleri kanama riskini artıracağından uzak durmak önemlidir. Yalnızca burun cerrahı tarafından onaylanan ya da reçete edilen ilaçlar kullanılmalıdır.

Bunun yanında bitkisel ilaçlardan ve doğal takviye ürünlerinden de uzak durmak gerekir. Sigara içen kişilerin sigarayı bırakması ya da ara vermesi önemlidir. Sigara içmek kişilerin ameliyat sonrasında iyileşme sürecini yavaşlatır ve bunun yanında enfeksiyon kapma olasılığını artırır. Bu nedenle hastaların bu konuda dikkatli olması gerekir.

Burun Estetiği Sonrası Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Genelde iç pansumanlar ameliyattan 1-7 gün sonrasına kadar yerinde bırakılır. Bunun yanında cerrah koruma ve destek amacıyla burna atel bantlayabilir. Bu da yaklaşık bir hafta kadar burunda kalacaktır. İşlem sonrasında kanamanın azaltılması için başın göğüsten daha yüksekte olması gerekir.

Burun şişlik ve atel sebebiyle tıkanabilir. Ameliyattan birkaç gün sonrasına kadar hafif kanama ve mukus ile birikmiş kanın akması durumları söz konusu olabilir. Drenajın emilmesi için burun altına küçük gazlı bez parçası bant yardımıyla tutturulur.

Bu gazlı bezin sıkı yapıda olmaması son derece önemlidir. Kanama ve şişlik durumlarının yaşanmaması için cerrah ameliyattan birkaç hafta sonrasına kadar çeşitli önlemler alınmasını isteyebilir. Kişilerin aerobik koşu gibi yorucu egzersizlerden kaçınması önerilir. Ayrıca burun estetiği fiyatları seçilen yer ve uzmana göre değişkendir.

Burun Estetiği Sonrası İyileşme Süreci Nedir?

Burun ameliyatı sonrasında 5-7 gün içerisinde belirgin bir ödem kalmayacaktır. Şişliklerin büyük oranda inmesi sağlanır. Burundaki ödemin tamamen inmesi 6-12 ay arasında değişiklik gösterir. Kalın burun derisi olanlar için bu süre 1-2 yıl kadar sürebilir.

Burun Estetiği Hangi Durumlarda Yapılmalıdır?

Burnunda kemerli bir görünüm, burun düşüklüğü, burun kırılması gibi çeşitli durumlarda burun estetiği işlemi gerçekleştirilebilir. Yöntemler ve uzmana göre burun estetiği fiyatları değişkendir.

https://www.ozanbalik.com/burun-estetigi/ bilgi için hemen tıklayın.

Editör: Haber Merkezi