Gümüşhane'de yaşayan 79 yaşındaki Ömer Bulut, Almanya'da 30 yıl işçi olarak çalışıp, emekli olduktan sonra memleketi Gümüşhane'nin Köse ilçesine bağlı Kayadibi köyüne döndü. Ömer Bulut ağabeyi Abdurrahman Bulut ile küçük yaşlarda kurdukları orman hayalini gerçekleştirmek için, Orman Müdürlüğü'nün belirlediği Gözeler mevkisindeki 300 dönüm arazide satın aldıkları 12 bin çam fidan dikti.

Mardin'den Finike'ye tatile gelen Uzman Çavuş Mehmet Olgun denizde boğuldu Mardin'den Finike'ye tatile gelen Uzman Çavuş Mehmet Olgun denizde boğuldu

Kayadibi köyü Bayraklıtepe bölgesinde bulunan ağaçlık alanda henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Otların kuru olması ve rüzgârın da etkisiyle yangın kısa sürede büyüdü.

 Kısa sürede büyüyen yangının geçtiğimiz yıllarda "çocukluk hayalim" diyerek diktiği fidanlık alana doğru ilerlediğini gören Ömer Bulut  yangına müdahale etmek için bölgeye gitti. Kendisini dumanlar içerisinde bulan Bulut, henüz belirlenemeyen bir sebeple yere yığıldı.

Yangının söndürülmesinin ardından olay yerinde yapılan incelemede yaşlı adamın cansız bedenine ulaşıldı. Alevlerin içerisinde kalan yaşlı adamın yanmış cansız bedeni kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumuna kaldırılırken, yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yangının olay yerine yakın bir bölgede arıcılık yapan şahsın yaktığı körükten meydana geldiği iddia edildi. İddialar üzerine yapılan incelemede olayla ilgisi olduğu düşünülen Y.E. jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Editör: Nehir Durdağı