AK Parti, 14 Mayıs öncesi seçim beyannamesini açıkladı. Aynı programda, milletvekili aday tanıtımı da yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı beyanname, 23 ana başlıktan oluştu.

Erdoğan, "AK Parti Aday Tanıtımı ve Seçim Beyannamesi Toplantısı"nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın vaatleri arasında, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı "Aile destek sigortası" da yer aldı. Erdoğan'ın o vaadi şu şekilde:

* Hayata geçireceğimiz “gelir tamamlayıcı aile destek sistemiyle”, hiçbir hanenin gelirinin belirli bir seviyenin altına düşmemesini temin edeceğiz. 

* Aile Koruma Kalkanı Programıyla, ev hanımlarının emekliliğine destek vermekten, her ailede en az bir çalışan olmasını sağlamaya kadar pek çok uygulamayı başlatacağız. Gençlerimizi aile kurmaya teşvik etmek için, eğitiminden istihdamına, evliliğinden çocuk bakımına kadar her alanda kendilerine maddi katkı vereceğiz. Bu hedeflere ulaşmak için, kaynağı ülkemizin kendi ürettiği doğalgaz ve petrol gelirlerinden sağlanacak bir Aile ve Gençlik Bankası kuracağız. 

Editör: İrem Nur Kaya