İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA İsrail basını: Türkiye izin vermeyince Netanyahu Azerbaycan’a gidemedi!

İsrail basını: Türkiye izin vermeyince Netanyahu Azerbaycan’a gidemedi!

İsrail basını, Netanyahu'nun Azerbaycan ziyaretinin iptal nedenini Türkiye'nin hava sahası kısıtlaması olarak bildirdi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun 7 Mayıs'ta gerçekleştirmesi planlanan Azerbaycan ziyareti, Türkiye’nin hava sahasını İsrail devlet uçağı "Siyon Kanadı"na kapatması nedeniyle iptal edildi. İsrail basınına göre bu durum, siyasi ya da güvenlik gerekçelerle değil, doğrudan uçuş rotasındaki engel nedeniyle gerçekleşti.

Alternatif Rotalar Mümkün Olmadı

İsrail Başbakanlık Ofisi, Yunanistan ve Bulgaristan üzerinden oluşturulabilecek alternatif rotaların uçuş süresini iki katına çıkarması nedeniyle uygulanamaz olduğunu belirtti. Böylece seyahat planı tamamen iptal edildi.

Dışişleri'nden Yalanlama

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Netanyahu’nun uçağına uçuş izni verildiği yönündeki haberleri yalanladı ve kendilerine böyle bir talep iletilmediğini açıkladı.

Daha Önce de Benzer Olay Yaşanmıştı

Kasım 2024’te de İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un COP29 İklim Konferansı için Azerbaycan’a gitmesi planlanmış ancak Türkiye’nin hava sahasını açmaması sebebiyle bu ziyaret de iptal edilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *