İngiltere tahtına oturan Kral 3. Charles'in bir de Türk akrabası oldu. Mersin Tarsuslu Hande Macit, Avrupa'nın en eski hanedanlarından biri olan Mecklenburg Dükalığı'nın Veliaht Prensi Georg Alexander Mecklenburg (31) ile masal gibi bir düğünle evlendi.

Almanya'nın kuzeyindeki Mecklenburg Dükalığı'nın sarayının bulunduğu Neustrelitz kasabasında yapılan düğüne 200'ü özel davetli ve Avrupa jet sosyetesinden 500 kişi katıldı.

Mecklenburg Düşesi unvanını alan Hande Macit (29) antika bir düğün aracıyla getirildiği nikah salonuna babası Suphi Macit'in kolunda girdi.

KRAL CHARLES'İN AKRABASI

 Çiftin nikahında İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in ölümü nedeniyle bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Düğünden sonra davetlilere yemek verilirken, kasaba halkı da düğüne büyük ilgi gösterdi.

Prens Georg Alexander Mecklenburg ile İngiltere Kralı III. Charles ise 7. göbekten akraba.

Alman haber ajansı DPA'nın düğünle ilgili verdiği Hande'den "Hollandalı gelin" diye bahsetmesi dikkat çekti. Mersinli Hande'nin Hollanda'nın Rotterdam kentinde eğitim gördüğü biliniyor. 

NASIL TANIŞTILAR?

Macklenburg Dükalığı'nda "Düşes" unvanını alan Hande Macit tanışma hikayelerini şöyle anlattı: 2019'da bir arkadaş eğlencesine son anda katıldım. Alexander'i de hiç tanımıyordum. İrlanda'da yaşıyormuş ve kardeşini ziyarete gelmiş. Eğlencede yanıma geldi, selam vererek konuşmaya başladı. Sohbet sonrası telefon numaramı aldı.

Bir hafta sonra bu kez Almanya'dan Hollanda'ya geldi, sohbetimiz ilerledi, ziyaretler arttı. Veliaht prens olduğunu iki hafta sonra öğrendim. Alexander, korona sürecinde Rotterdam'a taşındı. Ben eğitime odaklanmıştım.

Sonra bir işe girdim, ardından abim ile butik yoğurt üretimine basladık. Sonra Alexander ortak oldu. Hollanda'ya gelmek isteyen Türk şirketlerine danışmanlık hizmeti de veriyordum.

 17 Haziran'da nikâh masasına oturduktan sonra üzerime temsil görevi de yüklendi. Aileyi ve Türkiye'yi temsil sorumluluğu üzerimde. Bulunmamız gereken etkinlikler var. Hayatımda çok büyük değişim olmadı. Ben Türk'üm ve ülkemi çok seviyorum. Türkiye'nin tarihini etkileyen bir olayda yer aldığım için ve Alexander ile evlendiğim için çok mutluyum.

HANDE'Yİ GÖRÜNCE HAYAT DURDU

Veliaht Prens Georg Alexander ise ilişkilerinin nasıl başladığını şöyle anlattı: "Hande'yi gördüğüm an sanki hayat durdu. Hande'yi görene kadar ilk görüşte aşka inanmazdım. Hande ile tanışmadan önce Türkler ve Türk kültürünü bilmiyordum. Daha önce Türkiye'ye gitmedim."

"Türkler çok sıcakkanlı insanlar ve aileye çok önem veriyorlar. Bizim aile yapımız da böyle. Hande ile Tarsus'a gittim ve çok beğendim. Türkiye'nin her noktası tarih."

"Türk yemeklerine bayıldım. Sadece yemek için bile Türkiye'ye gidebilirim. Hande'yi ailem de çok sevdi. İleride Macklenburg'a taşınacağız. Dükalığımızda 108 yıl sonra ilk kez düğün gerçekleşti. Çok heyecan verici."