Kurumlara yapılan fidye yazılımı saldırılarında şifrelenen veriler karşılığında istenen fidyenin ödenmemesi sistemlere erişimi engellerken, iş akış sürecini de tehlikeye sokuyor

BIRÇOK kurumun bir fidye yazılımı saldırısından kurtulmak için gerekli hazırlıkları yapmadığını ve saldırıların gerçekleştiği sırada yanlış kararlar alarak yaşadıkları durumdan daha da zararlı çıktıkları görülüyor. Kurumların fidye yazılımı ile karşılaşmasa dahi saldırıların gerçekleşme ihtimaline karşı hazırlıklı olmaları ve iş sürekliliği planlarını hazırda tutmaları gerekiyor. Bütünleşik iş sürekliliği çözümleri sunan Clonera, yıl içerisinde milyonlarca fidye saldırısının gerçekleştiği iş dünyasının fidyeler için milyon dolarlar ödediğini belirtiyor.

En çok fidye istenen sektör

Şirketlerin genel olarak fidye yazılımı saldırılarına karşı savunmasız oldukları bilinse de bazı endüstrilerin daha da hassas olduğu görülüyor. Saldırganların eğitim, sağlık, bankacılık gibi sektörleri kendilerine hedef olarak belirlediğini gözlemleyen Clonera, iş sürekliliğinin önemli olduğu sektörlerin daima hedefte olduğunu belirtiyor. Bitsight raporuna göre, eğitim sektörüne yönelik yapılan fidye yazılımı saldırılarının sağlık sektörüne göre 3 kat, finans sektörüne göre 10 kat daha fazla olduğu görülüyor. Fidye yazılımı saldırısıyla karşılaşan şirketlerin cihazlarının tehdit altında olduğunu belirten Clonera, özel veri kayıplarının yaşandığını, sistemlerin çalışmamasıyla sürekliliğin durduğunu ve itibar kaybının da yaşandığını dile getiriyor.

Overwatch Archives’ta yepyeni görev

TRACER, Genji, Winston ve Mercy’nin Omnic Talon’un elebaşlarından Maximilien’i köşeye sıkıştırmak için Küba’da giriştikleri amansız mücadele başlıyor! Overwatch’ın PvE modu Overwatch Archives’ın yepyeni görevi Storm Rising yayında.

AMD’den yeni gömülü çözüm

AMD, Tayvan’da düzenlenen Embedded Forum’da yaptığı açıklamayla Ryzen gömülü ürün ailesinin, yeni AMD Ryzen Embedded R1000 SoC ile genişlediğini duyurdu.

Yeni Mio MiVue J Serisi araç kamerası

YENI Mio MiVue J Serisi araç kamerası, hiçbir detayı kaçırmamak için yüksek kaliteye sahip kayıt imkanı sunarak, hem gündüz hem de gece net bir görüntüye sahip olunmasını sağlıyor.