SAĞLIK

Elektronik Sigara Hastalıklarının Sebebi Belli Oldu!

Amerika Birleşik Devletleri'nde elektronik sigara kullanımıyla bağlantılı olduğu düşünülen gizemli bir hastalık açığa çıkartılmak üzere Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından incelendi.  Elektronik sigara bağımlısı 100 kişide görülen akciğer hastalığına E Asetat adlı bir kimyasal maddenin neden olduğu ortaya çıktı.

ABD'de birçok kişinin ölümüne ve 2 binden fazla vakaya neden olan E-Sigara'lardaki zararlı madde tespit edildi. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin 14 eyalette yüzlerce hastayı inceledikten sonra yaptığı açıklamada, vitamin E asetat adlı kimyasal maddenin ülkedeki akciğer hastalıklarının sebebi olabileceği kaydedildi. 

E ASETAT NEDİR?

ABD'de bir günde 30'dan fazla e-sigara bağımlısının hastaneye başvurmasıyla inceleme altına alınan kişilerin akciğerlerinde yaşadığı rahatsızlıkların sebebi belli oldu. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin yaptığı açıklamaya göre elektronik sigaralarda bulunan e asetat kimyasal maddesi bu hastalıklarda başrol oynuyor.

İnceleme ekiplerinden Pirkle "aşırı derecede yapışkan" bir madde şeklinde tanımlanan E asetat'ın, solunum yoluyla akciğerlere girdikten sonra çıkmadığını bildirdi. 

ELEKTRONİK SİGARA HASTALIKLARININ BELİRTİLERİ

E-sigara kullanan birçok kişi bu belirtilerden dolayı hastaneye başvuruyor:

  • Nefes Darlığı
  • Öksürük
  • Ateş