Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman’da AKP’li isimlerin ‘İttifakımızın içinde değiller” dediği HÜDA PAR’ın bayrakları eşliğinde bir miting düzenledi.

Erdoğan “Ne Kürt-Alevi videosu yayınlayan fitne tüccarları, ne sokakları karıştırmaya çalışan kirli ellerin oyunları bizi sindiremez” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: “Kimse bizim gönüllerimizin arasına duvarlar öremez. Ne gece yarısı Kürt Alevi videosu yayınlayan fitne tüccarları, ne sokakları karıştırmaya çalışan kirli ellerin oyunları, ne Batılı dergi kapakları ne Kandildeki terör baronlarının alçak tehditleri ne de azgın azınlığın nobranlıkları… Bunlar bizi yıldıramaz, korkutamaz, sindiremez.

Kürtle Zazayı, Arapla Türkü, Alevi ile Sünniyi kimse bölemez, ayıramaz, birbirine düşüremez. Biz bunun için 21 yıldır bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız diyoruz. Hep birlikte Türkiye olacağız. Biz bu topraklarda bin yıldır iç içe, omuz omuza yaşadık. Gerektiğinde ezanımızı, bayrağımızı korumak için yan yana mücadele ettik.

‘MİLLETİM ERDOĞAN KARDEŞİNE ‘YÜRÜ’ DEDİĞİ SÜRECE…’

14 Mayıs çok önemli. Sadece adaylar arasında tercihte bulunmayacağız, cumhuriyetimizin yeni asrının nasıl olacağına da karar vereceğiz. Ya Kürt kardeşlerimizin haklarını teslim edenlerden ya da elinde Kürt kardeşlerimizin kanı olan CHP zihniyetinden yana olacağız. Bu Selo Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimizin kanına giren değil mi? Bay bay kemal Selo’yu çıkaracağım diyor. Benim milletim Erdoğan kardeşine yürü, arkandayız dediği sürece çıkaramazlar. Cumhur İttifakı iktidarda olduğu sürece çıkaramazlar. Ya birlik dirlik siyasetini tercih edeceğiz ya da kavga siyasetine oyumuzu vereceğiz. Ya tam bağımsız Türkiye diyeceğiz ya da Londra tefecilerinden emir alan aciz bir Türkiye’de yaşayacağız. Benim Batmanlı kardeşlerim yalancı bahar vaat edenlerin zemheriden bahsettiğini iyi bilir.“

Erdoğan “Batman’a 51 milyar lirayı aşkın yaptırım yaptık. Bu HDP ne yaptı? Bir yatırımı var mı? CHP’nin var mı?” diye sordu.

MEHMET ŞİMŞEK DE KATILDI

Erdoğan’ın Batman mitingine, eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek de katıldı.

Şimşek, miting öncesinde eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz ve eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’la bir araya gelerek fotoğraf çektirdi.

Erdoğan’ın son zamanlarda eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek ile bir araya gelmesi siyaset kulislerini hareketlendirmişti. Erdoğan ve Şimşek iki kez görüşürken, Şimşek’in siyasette aktif rol almak istemediği, ekonomi programlarına katkı sağlayabileceği belirtilmişti.

Editör: İrem Nur Kaya