Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erdoğan'ı ziyaret etmişti.

Bu ziyarette ne konuşulduğu ile ilgili Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bir yazı kaleme aldı.

Selvi'nin bugünkü yazısından bir bölüm şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeniden Refah Partisi’ni ziyaret etti. Fatih Erbakan, Erdoğan’ı bahçe kapısında karşıladı, makam aracına kadar uğurladı. Sıcak bir karşılama, samimi bir uğurlama vardı.

Erdoğan’ın ziyareti Yeniden Refah Partisi’nin genel merkezinde de heyecana yol açtı. Zaten Yeniden Refah Partisi ile yapılan ittifak muhafazakâr camiada sinerji oluşturdu.

Yeniden Refah Partisi’nin Genel Merkezi, Refah Partisi’nin kurulduğu dönemden beri Milli Görüş partilerine ev sahipliği yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Refah Partisi İstanbul il Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sayısız defa gelmiştir. 20 yıl aradan sonra geldiği binada neler hissettiğini merak ettim.

Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı merhum Erbakan’ın makam odasında ağırladıklarını söyledi. Erdoğan, Erbakan Hoca’yla ilgili hatıralarını anlatmış.

Sırası gelmişken aynı odadan bir anımı da paylaşmak isterim. 1994 yerel seçimleriydi. HBB TV’de çalışıyordum. O seçimde Refah Partisi ilk sıçramasını yapmıştı. Üst üste zafer haberleri geliyordu. Ankara’yı kazanmışlardı. İstanbul’da ise nefes nefese bir yarış sözkonusuydu.

Merhum Erbakan’la makam odasında canlı yayın yapıyordum. Çok mutluydu. İstanbul seçimlerini sormuştum. Kendinden çok emin bir şekilde, “İnşallah kazanacağız” demişti. “İstanbul’u kazanırsanız tekrar canlı yayına alabilir miyim?” dedim. Gevrek gevrek güldü. “Olur” dedi. Erbakan Hoca’dan söz almıştım. Erdoğan İstanbul seçimlerini kazanınca genel merkezde bir bayram havası olmuştu. Ben de Erbakan Hoca’yı yayına almıştım. Erdoğan, o gece nefes nefese seçim sonucunun takip edildiği Erbakan’ın makam odasında dün Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olarak misafir edildi.

50 dakika süren görüşmeden sonra Fatih Erbakan önemli açıklamalar yaptı. “Ülkeyi 6’lı kaosa teslim etmemek adına milli ve kararlı bir adım attık” dedi.

Seçimlere kendi adı ve logoları ile gireceklerini açıkladı. Erdoğan belli sayıda ismin Meclis’e taşınmasını sağlar.

Fatih Erbakan cumhurbaşkanı yardımcılığı ya da bakanlık taleplerinin olmadığını ifade etti.

Editör: Grlyrtts