Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turu yarın yapılacak. Sabah başlayacak oy vermenin ardından akşam saatlerinde Recep Tayyip Erdoğan mı, Kemal Kılıçdaroğlu mu sorusu cevabını bulacak.

Seçime az bir zaman kala iki anket şirketinin yaptığı araştırmadan farklı sonuçlar çıktı.
 
ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, 19-24 Mayıs 2023 tarihleri arasında İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Mersin, Denizli, Burdur, Kırıkkale, Kayseri, Zonguldak, Kastamonu, Samsun, Trabzon, Erzurum, Ağrı, Bingöl, Van, Elazığ ve Mardin dahil toplamda 26 ilde 18 yaş ve üzeri toplamda 2 bin 184 kişiyle yaptığı anket çalışmasında vatandaşlara, "28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde oyunuzu hangi adaya vermeyi düşünüyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

Farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişilerden yaş,cinsiyet ve eğitim kotalarına bağlı kalınarak yapılan araştırmada, verilerinin kontrolleri ve bilgisayar analizi yapılmasının ardından kararsızlar, sandığa gitmeyeceğim ve hiçbiri yanıtları oransal olarak dağıtıldıktan sonra sonuçlar şöyle oldu:

Recep Tayyip Erdoğan yüzde 53.4
Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 46.6

ORC Araştırma’nın yaptığı son kamuoyu araştırmasına göre ise kazananı Kemal Kılıçdaroğlu.

Araştırmanın 24-25 Mayıs tarihlerinde 28 şehirde, toplam 3 bin 950 kişinin yüz yüze katılımıyla gerçekleştirildiği açıklandı.

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra şu sonuç çıktı:

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 50.8
Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 49.2

Editör: Grlyrtts