Almanya'da yayın yapan Der Spiegel dergisi, son sayısında "Erdoğan seçimi kaybederse ne olur" kapağı ile çıktı ve akıl almaz iddialarda bulundu.

Dergideki yazıdan öne çıkan bölümler şöyle:

“Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 yıllık iktidarında refah ve baskı vardı. Şimdi ebedi görünen başkanlık seçimle gidebilir. Hayal kırıklığı yaşayan destekçileri, yoksullaşmış yeni nesil ve genç seçmenler, yerine geçebilecek yeni bir adama doğru ilerliyor.

Erdoğan, Atatürk'ten bu yana en uzun yönetimde kalan ve ülkeyi etkileyen kişi. Ama şimdi ilk kez bu değişebilir. Cumhuriyet'in 100. Yılında Türkiye, bir yol ayrımında. Erdoğan yeniden seçilirse, ülke bir diktatörlüğe dönüşür ve huzurlu yaşam kalmadığı gibi bir daha da seçimler olmayabilir.

Erdoğan'ın olası bir mağlubiyeti kabul etmesi hiç de kesin değil. ABD'de Donald Trump'ın yaptığı gibi, yandaşlarını rakibine karşı kışkırtması da mümkün. İçişleri Bakanı, geçtiğimiz günlerde 14 Mayıs seçim gününü bir darbe olarak nitelemişti.

Türkiye, AB ve NATO için önemli. Erdoğan, hem Kiev hem de Moskova ile ilişki kurabiliyor.

Suriyeli göçmenler, deprem gibi konular ön plana çıkıyor. İstanbul'da genç Türkler İslamcı politikalardan dönmeye başladı. Kayseri'de Erdoğan ilk kez yenilebileceğini gördü. Ankara'da bir güç değişiminin olabilir.

Türk parası son yıllarda yüzde 93 değer yitirdi. Enflasyon yüzde 70'leri aştı. İşsizlik arttı."

Editör: Grlyrtts