Suudi Arabistan’da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı Suudi Arabistan’da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

İsrail askerleri, Filistin direnişinin simgesi haline gelen isimlerden Ahed Temimi’yi , işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde gözaltına aldı.Henüz 11 yaşındayken 2011 yılında İsrailli askerlere meydan okuduğu için "Filistin'in cesur kızı" olarak anılan aktivist Ahed Et-Temimi, İsrail askerlerince gözaltına alındı.

Ahid Temimi'nin annesi Neriman Temimi, Ramallah'ın Nebi Salih beldesindeki evlerine baskın yapan İsrail güçlerinin kızını götürdüklerini söyledi. Temimi'nin babasının da birkaç gün önce İsrail güçleri tarafından gözaltına alındığı aktarılıyor.

özgür kızı


İsrail askerine tokat attığını gösteren görüntülerin yayınlanmasının ardından 19 Aralık 2017'de gözaltına alınan Tamimi'ye, “İsrail askerinin görev yapmasına engel olmak ve askere saldırmak" nedeniyle 8 ay hapis cezası verilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da tutukluluğunun ardından serbest bırakılan Ahid Et-Temimi ile telefonda görüşmüş ve kendisini cesaretinden ve mücadele azminden dolayı tebrik etmişti.

filistin-4

Editör: Nehir Durdağı