Sağlık Bakanı Koca, Mısır’daki El Ariş Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu. Bakan Koca; "Gazze'den 26 hastayı Türkiye'ye götürme çabasındayız" ifadesini kullandı.

Bakan Koca'nın açıklamaları şu şekilde;

''Bizim arzumuz kanserli çocuk hastaları başta olmak üzere, Refah Sınır Kapısı'nı geçen 26 hastanın bugün, Türkiye'ye götürmeyi planladık. 1 saat içerisinde hastaları havaalanına getirme durumumuz olacak ve ziyaret edeceğiz. 13 refakatçi ile birlikte Türkiye'ye götürme gayreti içindeyiz. Şu an 3'lü bir koordinasyon ekibi var. Uygun hastalar birlikte karar verilerek Refah Sınır Kapısı'ndan geçiriliyor. İsrail Sağlık Bakanı ile de irtibat halindeyiz. Arzumuz bu savaşın bir an önce bitmesi.''

Gazze'den çıkarılan kanser hastalarından bazıları, refakatçileriyle beraber Türkiye'ye götürülmek üzere El Ariş Askeri Havalimanına doğru yola çıktı.Gazze'den çıkarılan bazı kanser hastaları ve refakatçilerini, Refah Sınır Kapısı'nda Türkiye'den gelen doktorlar karşıladı.

h (2)

Gazzeli çocukları ziyaret etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mısır’ın başkenti Kahire’de Gazze’den gelen yaralı ve kanser hastası çocukları ziyaret etti.

Bakan Koca, ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, “Kahire'de tedavi gören Gazzeli yaralı ve kanser hastası çocukları ziyaret ettik. İhtiyaç duyan hastalarımızın Türkiye'ye getirilmesi için gerekli adımları atıyoruz. Her Gazzeli hastanın tedavisi, insanlığın onurunu kurtarmaya dönük bir çabadır” dedi.

Kadıköy'de seçimi kaybeden Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ortaya çıktı! Kadıköy'de seçimi kaybeden Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ortaya çıktı!

j

Sağlık Bakanı Koca, Refah Sınır Kapısı'ndan geçirilen 26 Gazzeli hasta ile 13 refakatçisinin bugün akşam saatlerinde Türkiye'ye getirilmesinin planlandığını açıkladı.

Bakan Koca "İlk defa Gazzeli olup Mısır’dan çıkan, bir başka ülkeye tedavi için gönderilen bu hastalar olacak" açıklamasında bulunarak şunları aktardı;"Bugüne kadar 200'e yakın hastane Refah'a ulaştı, geride çok hasta var. Gazze'de sahra hastanesi kurmak istiyoruz. Mısır'da ise Türk hekimlerle diğer hekimlerin gelen hastaları birlikte tedavi etsin istiyoruz. Refah Kapısı'ndan geçen hastaların Türkiye'ye ikinci etapta getirilmesi için planlama yapıldı"

Editör: Nehir Durdağı