İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Bursa’da düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi. Dervişoğlu, “Ekonomi perişandır. Türk milleti geleceğinden umutsuzdur. Tek bir çare kalmıştır, o da bu iktidardan kurtulmak olacaktır” dedi.
Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa partililer ve vatandaşlar katıldı. İftar sonrası konuşan Dervişoğlu, Ramazan ayının manevi anlamına vurgu yaptı.
“Türkiye zor durumda”
Toplumun birçok kesiminin ekonomik sıkıntı yaşadığını savunan Dervişoğlu, emeklilerin, asgari ücretlilerin ve sabit gelirli vatandaşların geçim mücadelesi verdiğini söyledi.
Gençlerin umutsuz olduğunu ifade eden Dervişoğlu, çiftçilerin artan maliyetler nedeniyle üretimden uzaklaştığını, esnafın ise vergi, kira ve haciz baskısıyla karşı karşıya kaldığını dile getirdi.
İcra dosyaları ve faiz yükü eleştirisi
Konuşmasında icra ve haciz dosyalarındaki artışa dikkat çeken Dervişoğlu, dosya sayısının 25 milyonu aştığını öne sürdü.
Hükümetin ekonomi politikalarını da eleştiren Dervişoğlu, 2021-2026 yılları arasında yüksek faiz ödemeleriyle karşı karşıya kalındığını savunarak mevcut tabloyu “ekonomi perişan” sözleriyle değerlendirdi.
Dervişoğlu, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumdan çıkış için siyasi değişim gerektiğini ifade etti.
