22 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Erdoğan'ın tercümanını hedef almıştı! Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

Erdoğan'ın tercümanını hedef almıştı! Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tercümanı Fatima Kavakçı'yı mesnetsiz iddialarla ve nefret diliyle hedef alan Kemal Kılıçdaroğlu'na suç duyurusunda bulunuldu.

Devlet görevinde yer alan memur ve bürokratları defalarca tehdit eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tercümanı Fatıma Kavakçı'yı mesnetsiz iddialarla hedef  almıştı.

Kavakçı hakkında 'tercüman hanım kız' şeklinde bahseden Kılıçdaroğlu,  "Toplantıda Biden ile neler konuşulduğunu seçimlerden sonra devletimize açıklamasını talep edeceğiz. Verilen her yetki, sorumluluğu ile birlikte gelir" ifadesini kullanmıştı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tercümanı Fatima Kavakçı hakkında nefret dili kullanan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. 

Konuya dair açıklamalarda bulunan avukat Sezgin Tunç, şunları söylemişti:

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabı üzerinden müvekkilimiz Fatıma KAVAKCI’yı ifa ettiği kamu görevi nedeniyle hedef alarak nefret ve tehdit diliyle yaptığı saldırılara karşı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk.

Bir siyasi parti başkanı tarafından sırf kimliği nedeniyle müvekkilimize yapılan bu tehdidin kamuoyu nezdinde olduğu gibi hukuk düzeni nezdinde de mahkum edileceğine inanıyoruz. 

Gelişmeleri paylaşacağız. "

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *