Fon krizi soruşturmasında eski bürokrat Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar hakkında yeni iddialar gündeme geldi. Oda TV'nin haberine göre Nacar'ın kriz ortaya çıkmadan önce sistemden 20 milyar TL çektiği ve yurt dışına çıktığı öne sürüldü.
Osman Arıkan Nacar hakkında 20 milyar TL iddiası
Geçmişte Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda çeşitli görevlerde bulunan ve AK Parti'den iki kez aday adayı olduğu belirtilen Osman Arıkan Nacar'ın, fon krizinden önce sistemden çıkma kararı aldığı iddia edildi.
Nacar'ın çektiği öne sürülen 20 milyar TL'nin, fon krizi kapsamında şu ana kadar tek bir kişiyle ilişkilendirilen en yüksek tutar olduğu aktarıldı.
Fatma Betül Sayan Kaya ile ilgili iddiadaki tutarı aştı
Haberde, eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın fon üzerinden 2,2 milyar TL kazanç sağladığının iddia edildiği hatırlatıldı. Nacar ile ilişkilendirilen 20 milyar TL'lik tutarın bu rakamın yaklaşık 10 katına ulaştığı belirtildi.
Şirket ortağı Ali Göl tutuklandı
Soruşturma kapsamında Nacar'ın ticari ilişkilerinin de incelemeye alındığı aktarıldı. Şirket kayıtlarında Nacar'ın ortağı olarak görülen Ali Göl'ün aynı soruşturma kapsamında tutuklandığı bildirildi.
E-Data Teknoloji'deki hisse devri gündemde
Nacar ve Göl'ün başka bir ortakla birlikte Ağustos 2026'da E-Data Teknoloji Pazarlama AŞ'nin yüzde 63,85'lik hissesini devraldığı belirtildi.
Kamuyu Aydınlatma Platformu verilerine göre üç ortağın şirkette yüzde 21,28'er paya sahip olduğu aktarıldı. Rekabet Kurulu'nun da Ağustos 2026'da E-Data'nın ortak kontrolünün söz konusu isimlere devredilmesine onay verdiği belirtildi.
