İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik "yolsuzluk" davasında, aralarında görevinden uzaklaştırılan tutuklu Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu 53'ü tutuklu 414 sanığın yargılanmasına 67'nci duruşmada devam edildi. Marmara Ceza İnfaz Kurumu karşısındaki yeni duruşma salonunda görülen duruşmada tutuksuz sanıklar Emre Manav, Özgür Türkmen ve Naim Erol Özgüner savunma yaptı.
İBB Davasında 67'nci Duruşma Görüldü
Ekrem İmamoğlu'na yönelik yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından 11 Kasım 2025'te 3 bin 809 sayfalık iddianame hazırlanmıştı.
İddianamede "örgüt lideri" olduğu iddia edilen İmamoğlu hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "rüşvet", "suç gelirlerinin aklanması", "kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık", "kişisel verilerin kaydedilmesi", "kişisel verileri ele geçirme ve yayma", "suç delillerini gizleme", "haberleşmenin engellenmesi", "kamu malına zarar verme", "irtikap" ve "ihaleye fesat karıştırma" dahil çeşitli suçlamalar yöneltildi.
İmamoğlu'nun 142 eylem nedeniyle 828 yıl 2 aydan 2 bin 352 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.
Emre Manav Beraatini Talep Etti
İBB'de şoför olarak görev yapan tutuksuz sanık Emre Manav, olay günü adı geçen otele gittiklerini, Ekrem İmamoğlu'nun gelmesinin ardından ekip araçlarını beklediğini anlattı.
Manav, birlikte çalıştığı Özgür Türkmen'in kendisini arayarak İmamoğlu'nun kıyafetlerini istediğini, bunun üzerine kıyafetleri yukarı çıkardığını söyledi. Kısa süre sonra yeniden aracın yanına döndüğünü ifade eden Manav, savunmasının sonunda beraatini talep etti.
Özgür Türkmen Kamera Bantlama İddiasını Yanıtladı
Tutuksuz sanık Özgür Türkmen ise kendisine "suç delillerini gizleme veya değiştirme" suçlamasının yöneltildiğini belirterek suçlamayı kabul etmedi.
İBB Başkanlık makamında devlet memuru olarak çalıştığını söyleyen Türkmen, otele İmamoğlu'nun kıyafetlerini değiştirmesi nedeniyle gittiğini ifade etti.
Duruşma savcısının kamera bantlama işlemini sık sık yapıp yapmadığı ve bunun için talimat alıp almadığı yönündeki sorusuna Türkmen, bunu bir kez yaptığını ve kasıtlı olmadığını söyledi.
Türkmen, Aralık 2022'de göreve başladığında bu uygulamanın daha önce de yapıldığını gördüğünü belirterek gerekçesinin İmamoğlu'nun görüntülerinin medyaya servis edilmesini önlemek olduğunu savundu.
Naim Erol Özgüner Telefon İddiasına Yanıt Verdi
Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan tutuksuz sanık ve eski İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı Naim Erol Özgüner de duruşmada savunma yaptı.
Özgüner, Hüseyin Gün ile arasında emir-talimat ilişkisi veya hiyerarşik bir yapı bulunmadığını söyleyerek örgüt üyeliği iddiasını reddetti.
Ekrem İmamoğlu'na ait olduğu belirtilen telefonla ilgili de konuşan Özgüner, telefonun evinde bulunduğunu ve avukatı aracılığıyla bu bilgiyi savcılığa ilettiğini anlattı. Özgüner, 12 Mayıs'ta evinde polis ekipleri tarafından yapılan aramada telefonun bulunduğunu, 14 Mayıs'ta ise savcılığa götürülerek konu hakkında ifade verdiğini söyledi.
Özgüner, duruşmadaki anlatımının telefon konusunda daha önce savcılıkta verdiği ifadeyle aynı olduğunu belirtti.
İBB'ye yönelik davada sanıkların savunmalarının alınmasına devam ediliyor.
