İstanbul
Kapalı
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,0195 %0.06
55,7319 %0.23
6.598,85 %0.18
83.740,94 %-0.70
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM İstanbul'da yağış sürüyor: Meteoroloji Uzmanı Adil Tek'ten sel ve heyelan uyarısı

İstanbul'da yağış sürüyor: Meteoroloji Uzmanı Adil Tek'ten sel ve heyelan uyarısı

Meteoroloji Uzmanı Adil Tek, İstanbul'un bazı bölgelerinde sağanağın devam ettiğini, yağışların Marmara'nın güneyi ile Karadeniz ve İç Anadolu'nun bazı kesimlerinde de etkili olduğunu söyledi. Tek, Ordu'dan Artvin'e uzanan bölgede sel ve heyelan riskine dikkat çekerken İstanbul'da cuma günü yağışın yeniden etkili olacağını, pazar günü ise havanın açmaya başlayacağını belirtti.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Türkiye'nin farklı bölgelerinde parçalı ve çok bulutlu hava ile yağışlar etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Uzmanı Adil Tek, İstanbul başta olmak üzere yağışların görüldüğü bölgelerdeki son durumu ve önümüzdeki günlere ilişkin beklentilerini değerlendirdi.

İstanbul'un bazı bölgelerinde yağış devam ediyor

Yağışların Marmara'nın güneyine doğru kaydığını belirten Tek, İstanbul'da ise sağanağın tamamen sona ermediğini söyledi. Özellikle Ümraniye ve Şile hattı ile Kadıköy ve Pendik yönünde Anadolu Yakası'nın bazı kesimlerinde yağışın etkili olduğunu ifade etti.

Tek, Marmara'nın güneyinde Balıkesir, Bursa ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir-İzmir hattında da yağışların sürdüğünü aktardı.

Karadeniz'de kuvvetli yağış etkili

Karadeniz'deki yağışlara da değinen Tek, yağışın daha önce Sinop-Samsun arasında yoğunlaştığını, mevcut durumda ise Samsun çevresinden iç kesimlere doğru kuvvetli şekilde devam ettiğini belirtti.

Çorum, Amasya, Tokat ve Konya çevrelerinde de yağışların etkisini sürdürmesinin beklendiğini ifade eden Tek, sistemin güneye doğru ilerlediğini söyledi.

Sel ve heyelan riskine dikkat çekti

Adil Tek, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin hattında özellikle iç kesimlerde risk bulunduğunu belirterek bu bölgelerde heyelan tehlikesinin de oluşabileceği uyarısında bulundu.

İç Anadolu'da yağışların öğleden sonraki saatlerde daha fazla görüleceğini belirten Tek, yağışlı sistemin gün içerisinde Akdeniz'e doğru ilerlemeye devam edeceğini ifade etti.

İstanbul'da cuma günü yağış yeniden geliyor

İstanbul'da yarın yağmur beklentisi bulunmasına rağmen güneşin de görüleceğini söyleyen Tek, cuma gününden itibaren yağışların yeniden etkili olacağını belirtti.

Tek, hafta sonu pazar günü havanın açmaya başlayacağını, ayın 5'inden sonraki günlerde ise yağışların yeniden görüleceğini ifade etti.