
AK Parti'den Filistin'e Destek
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları'nın AK Parti'yi ve hükümeti hedef alan ifadelerini reddettiklerini belirtti. Çelik, "Meclis'te 467 kabul oyuyla yepyeni bir dönem açılmışken DEM Parti Eş Genel Başkanı'nın ilk açıklamalarının haksız ve mesnetsiz bir şekilde partimizi ve hükümetimizi hedef alması ibretliktir." dedi.
Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kabine üyeleri ve AK Parti'nin tüm kadroları ile birlikte İsrail'in Filistin'i işgaline en güçlü şekilde karşı çıktığını ve bu insanlık dışı işgale karşı çıkmaya devam edeceklerini vurguladı. Çelik, "İnsanlık ittifakının en güçlü sesi Türkiye'dir." ifadelerini kullandı.
Ömer Çelik, Tülay Hatimoğulları'nın, İsrail'in Filistin'i işgaline karşı çıkmalarını, Netanyahu'nun sözlerine sahip çıkarak ele almasını kınadıklarını belirtti. Çelik, "Türkiye'de ve dünyada insanlık ittifakının taraftarı olan hiçbir siyasetçi kendi tezini anlatırken soykırımcı Netanyahu'nun sözlerini sahiplenerek referans vermez. Sayın Hatimoğulları bu açıklamasını düzeltmelidir. Soykırımcı Netanyahu'nun sözlerini sahiplenen bir yaklaşım, bir siyasetçinin siciline düşülecek en utanç verici kayıttır." dedi.
