14 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Sırtımızdan vurulduk: Her fırsatta desteklediğimiz ülke de soykırım yalanına sığındı

Sırtımızdan vurulduk: Her fırsatta desteklediğimiz ülke de soykırım yalanına sığındı

Türkiye'nin her fırsatta destek verdiği Ukrayna'dan ABD'nin kararının ardından 1915 olaylarıyla ilgili küstah bir açıklama yapıldı. Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, 1915 olaylarının devlet seviyesinde 'soykırım' olarak ilan edilmesi gerektiğini belirtti

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Donbass gerginliğinin zirveye tırmandığı dönemde Ankara'ya gelmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü. Bu görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ukrayna'ya her tür desteği vermeye hazırız" demiş ve Kırım, Donetsk ve Luhansk bölgelerinin işgalden kurtarılması amacıyla bir dizi anlaşma imzalanmıştı. Daha bu anlaşmaların imzaları kurumadan Ukrayna'dan 1915 olaylarıyla ilgili skandal bir açıklama yapıldı.

"ERMENİ SOYKIRIMI DEVLET SEVİYESİNDE TANINMALI"

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, "Ermeni soykırımı, tek bir halkın trajedisi değil. Bu, tüm insanlık için korkunç ve maalesef incelenmemiş bir ders, çünkü halâ hiçbir ülke ve hiçbir halk trajedinin tekrarlanmasına karşı güvende değil. Tam da bu yüzden Ermeni soykırımı devlet seviyesinde tanımak bu kadar önemli. Suçu kınamak, ihtilaf ve anlaşmazlık ne olursa olsun bu tür şekilde 'çözümünün' kabul edilemez olduğunu ilan etmek, siyasi taahhütler üstlenmek" ifadelerini kullandı.

"ERMENİLER, DONBASS'TA SAVAŞIYOR"

'Soykırımın' Batı'da tanındığını ve onlarca ülke tarafından kınandığını anımsatan Ukraynalı bakan, Ermenilerin Ukrayna'nın modern tarihindeki rolüne de dikkat çekerek, 2014'te darbeyle neticelenen Maydan olaylarında ilk ölenlerden birinin Ermeni Sergey Nigoyan olduğunu ve Ermenilerin Ukrayna ordusu saflarında Donbass'ta savaştığını kaydetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *