Yeni bir rapora göre, şirketler güvenlik ve esneklik gereksinimleri için hibrit bulut modelini bir standart haline getiriyor

Nutanix, şirketlerin özel, hibrit ve genel bulut sistemlerini benimseme düzeylerini ölçen global Kurumsal Bulut Endeksi anket ve araştırma raporunun ikincisini açıkladı. Katılımcıların önümüzdeki beş yıl için istikrarlı ve somut hibrit dağıtım planlarına sahip olduklarını belirttiği yeni rapora göre, şirketler yatırımlarını agresif bir şekilde hibrit bulut mimarilerine kaydırmayı planlıyor. 2019 anketine katılanların büyük çoğunluğu (yüzde 85) ideal BT faaliyet modeli olarak hibrit bulut sistemlerini seçti.

Üst üste ikinci yılda, Nutanix adına Vanson Bourne, global şirketlerin bulut kurulumları ve buluta geçiş planlarının durumu hakkında bilgi edinmek için bir araştırma yürüttü. Dünyanın dört bir yanındaki 24 ülkede 2650 BT karar alıcısının katıldığı ankette, katılımcılara iş uygulamalarını halen nerede çalıştırdıkları, gelecekte nerede çalıştırmayı planladıkları, bulutla ilgili karşılaştıkları zorlukların neler olduğu ve bulut girişimlerinin diğer BT projeleri ve önceliklerine kıyasla ne durumda olduğu soruldu. 2019 yılındaki ankette katılımcı tabanı farklı sektörler, işletme büyüklükleri ve şu coğrafi bölgelerden oluşuyordu: Amerika Kıtası; Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA); Asya-Pasifik.

Bu yılki rapor, bir bulut stratejisi oluşturup bunu hayata geçirmenin birçok açıdan zorluk teşkil ettiğini ortaya koydu. Bir zamanlar, genel bulut sistemlerinin en büyük değer teklifi ön ödemeli sermaye masraflarındaki hatırı sayılır tasarruflardı.Şimdi, şirketler işlerine en uygun bulut sistemini seçerken dikkate almaları gereken başka noktalar da olduğunu ve standart bir bulut stratejisinin her kullanım durumuna uygun olamayacağını keşfettiler.