HPE Discover More 2019 etkinliği, yaklaşık 3 bin BT profesyonelinin katılımıyla 3-4 Aralık 2019 tarihleri arasında Münih’te gerçekleştirildi

Yaklaşık altı ay önce tüm hizmetlerini Tüketim Bazlı BT Modeli (As a Service Platform) taşıyan ve bu platforma da Green Lake ismini veren şirket, Münih’te de Green Lake Central’ı da duyurdu. Etkinliğin ilk gününde sahneye çıkan HPE Pointnext Servisleri Başkan Yardımcısı Flynn Maloy, Green Lake çözümlerinin çıkış noktası hakkında bilgiler verdi.

Etkinlikte sohbet etme fırsatı bulduğumuz HPE Dünya Çapında İş Geliştirme Lideri Raj Mistry, “Benim de çalışmaya başladığım 20-25 yıl öncesine göre teknoloji artık daha yaygın şekilde hayatımızın içinde. Bu dünyada HPE olarak yaptığımız ise hem kurumların hem de bireylerin daha iyi bir kullanıcı deneyimine sahip olacakları platformları geliştirmek. Özetle kullanıcılarımıza ve müşterilerimize en iyi çözümleri sunmak için çalışıyoruz” dedi.

Veri en değerli maden

Verinin gelecekte çok değerli bir hale geleceğini belirten Raj Mistry, “Yapılan araştırmalar günümüz insanının günde 1.5GB civarında veri ürettiğini gösteriyor. Bu veriyi yönetmek ve daha da değerli hale getirmek de bizlerin elinde. Baktığımızda artık hepimiz cihazlara bağlı olarak yaşıyor ve veri üretiyoruz. Veri merkezleri tarafına baktığımızda da benzer bir durum söz konusu. Biz kendi perspektifimizden baktığımızda bu veriyi nasıl koruyup değerli halde tutacağız gibi başlıklar üzerinde çalışıyoruz şeklinde görüş belirtti.

Yapay zekanın çok önemli olduğuna vurgu yapan Raj Mistry, sözlerini şu şekilde bitirdi:

“Yapay zeka ile otomobiller insan gibi düşünebilen cihazlar haline geliyor. Bu da verinin daha kaliteli ve değerli olmasının önünü açıyor. Sihirli küreme baktığımızda gelecekte teknolojinin, araçların ve altyapının birlikte çalışacağını görüyorum. Teknoloji perspektifinden baktığımızda küçük adımlarla büyük işler yaptığımızı görüyoruz. Bu da bizleri gelecek için heyecanlandırıyor.”