İnternet, artık insanların hayatında ayrılmaz bir parça halini aldı. Gün içinde birçok işlemi yerine gitmeden internet üzerinden yapmak mümkün olabiliyor. Özellikle bankacılık işlemi bu anlamda kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlıyor. Birçok işlem güvenli koşullarda internet bankacılığı üzerinden gerçekleştirilebiliyor. İnterneti her alanda kullanmayı seviyorsanız, daha iyi performans elde etmek için internet hız testi yapabilir ve kullandığınız hız limitini kolayca öğrenebilirsiniz. Bu sayede özellikle bankacılık işlemlerinde zaman kaybı yaşamaz ve arada geçen zamanda bilgilerinizin dağılmasının önüne geçebilirsiniz.

İnternet Hızını Test Edebilirsiniz

İnternet hızını öğrenmek sandığınız gibi imkânsız değil. İnterneti günümüzde birçok farklı servis sağlayıcısı müşterilerine sunuyor. Tanıtım aşamasında size birçok farklı internet hız seneği sunuluyor. Siz bütçenize ve ihtiyacınıza en uygun hız paketini tercih ederek bu hızın ederi kadar ödeme yapıyorsunuz. Ancak satın aldığınız internet hız paketinin ize verilen hız limiti ile aynı olup olmadığını birçok kullanıcı gibi bilmiyor olabilirsiniz.

İnternet servis sağlayıcıları bu hizmeti verirken müşterilerinin hız testi yapacağına pek fazla ihtimal vermez. Bu nedenle bazı durumlarda açıklar oluşabilir be aslında ödediğiniz faturanın çok daha altında internet hızını kullanıyor olabilirsiniz. Böyle durumlarda söz sahibi olabilmek ve haksızlığın önüne geçebilmek için mutlaka hız testi yapmalı ve hız limitinizi öğrenmelisiniz.

İnternet hız testi yaptıktan sonra eğer sonuçlar sizi memnun etmezse, bu hızın süze düşük geldiğini düşünürseniz bu durumda servis sağlayıcınız ile iletişime geçerek hız limit artırımı yapabilirsiniz. Bunun için de ilk aşamada hız testi yapmanız ve hızınızı öğrenmeniz gerekir. SpeedTest aracımız ile günün her saati internet hızınızı ölçebilirsiniz.

Hızlı İnternet Ne Gibi Avantajlar Sunar?

Hızlı bir internet herkesin isteyeceği bir özelliktir. Hızlı bir internete sahip olmak;

  • Her şeyden önce kullanıcı memnuniyeti yaratır. İnterneti kullanmaktan zevk alırsınız.
  • Her türlü çalışma ve aktiviteyi rahat bir şekilde yapabilmeyi sağlar.
  • Ödeme gibi riskli işlerde kısa sürede sonuca ulaştırır.
  • Birden fazla bilgisayardan istenilen her türlü bağlantıya ulaşmak ve çalışmayı sürdürmek mümkün olur.
  • En yoğun kullanılan sitelerde bile saniyeler içerisinde sayfalar arasında geçiş yapabilirsiniz.
  • Özellikle yükleme işlemlerinizde en büyük boyuttaki dosyayı bile saniyeler içerisinde yükleyebilirsiniz.
  • Sinema ve dizi seyretmek her zamandakinden daha keyifli bir hal alır.
  • Wi-Fi bağlantılarında bile mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Hızlı bir internetin sağlayacağı faydalar saymakla bitmez. https://www.hiztesti.me

 Sitemizi ziyaret ederek kullandığınız hız sınırını öğrenebilir ve size yetip yetmediğini değerlendirebilirsiniz.

İnternet Hızı Artar mı?

İnternet hızını artırmak elbette ki mümkündür. Kullandığınız hız hakkında bilgi sahibi odluktan sonra hız artırmak için girişimlerde bulunabilirsiniz. SpeedTest aracımız hızınızı ölçmeniz konusunda size yardımcı olacaktır. Siteye girdikten sonra ekranda mavi renkte yer alan “Go” butonuna basarak verilerinizin hızının ölçülmesini sağlayabilirsiniz.

Kullandığınız internet hızı hakkında bilgiye sahip oluktan sonra artırmak için yapmanız gereken şey internet servis sağlayıcınız ile iletişime geçmektir. Birebir görüşme sağlayarak internet hızını artırmak talebi oluşturabilirsiniz. Servis sağlayınız ile görüşmeden mevcut hızınızı maksimum limite ulaştırmak için ise;

  • Bilgisayarınızı modeme yakın konumda kullanabilirsiniz.
  • Kullanmadığınız fazla dosyaları kapatabilirsiniz.
  • Gereksiz arka plan uygulamalarını temizleyebilirsiniz. 
  • Modemi belirli zamanlarda kapatıp açabilirsiniz.
  • Bilgisayarınızda belirli dönemlerde temizlik yaparak gereksiz olan ve artık kullanmadığınız dosya ve içerikleri silebilirsiniz.

İnternet hız testi günün her saati yapılabilir. Hangi zaman diliminde olursanız olun, SpeedTest aracımız ile saniyeler içerisinde kullandığınız internet hızı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Belirli günlerde testi tekrarlayarak bilinçli bir internet kullanıcısı olabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi