İşe giriş sağlık raporları en çok ihtiyaç duyulan belgeler arasında yer alır. Kamu ve özel sektör alanında işe girmek istediğinizde kurum ve firmalar tarafından sizden işe sağlık raporu talep edilir.

İşe Giriş Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

İşe girişte sağlık raporu direk olarak devlet ve özel hastaneler üzerinden alınır.

Sağlık Raporu Neden İstenir?

Sağlık raporları personellerin herhangi hastalıklara maruz kalıp kalmadığının öğrenilmesi açısından firmalar ve kurumlar tarafından istenir.

Sağlık Raporu Ne Zaman Yapılır?

Sağlık raporları hasta içi 5 gün içerisinde düzenlenir. Bu nedenle işe girmek isteyenlerin bu zaman dilimde ilgili sağlık merkezlerinden işe giriş sağlık raporu randevu alması gerekir.

İşe Giriş Sağlık Raporu Zorunlu Mu?

İşe girişte sağlık raporu zorunlu olabiliyor. Birçok özel sektör firmalarında da SSK girişi olduğundan işe girmek isteyenlerden sağlık raporu talep ediliyor.

Sağlık Raporu Geçerlilik Süresi

Sağlık raporunun geçerlilik süresi 5 yıldır. Kamu kurumlarında ise bu süreç daha uzun olabiliyor. Özel doktor klinik sitesinden de işe girmede sağlık raporu hakkında merak ettiğiniz bilgileri doktordan öğrenebilirsiniz.

Hazır Check Up Paketleri Nedir?

Hazır check up paketleri kadın ve erkekler için ayrı ayrı sunulan genel sağlık taramalarıdır.Bu özel uygulamaların içeriğinde tıbbi anlamda birçok farklı test ve tetkik türleri yer alır.Böylece sağlığınızın kapsamlı bir şekilde taranması açısından check uplardan faydalanabilirsiniz.

Check Up Nedir?

Check uplar yabancı bir terim olmakla birlikte tıbbi anlamda sağlık taraması anlamına geliyor.

Check Up Neleri Kapsar?

Check uplar babalık testi,cinsel yolla bulaşan hastalık testleri,akciğer grafisi,böbrek testi,kalp ve damar testleri,tam kan sayımı ve idrar testi gibi birçok testleri içerir.

Check Up Nasıl Yapılır?

Check uplar bugün daha pratik bir şekilde uygulanır.Uygulama öncesinde hasta öyküsü uzman doktor tarafından dinlenir.Hemen akabinde detaylı veya normal check uplar uygulanır.Yöntem üzerinden hastada herhangi hastalık olup olmadığı kolayca tespit edilir.Check uplar genel olarak 24 saat içerisinde sonuç verir.

Check Up Paketleri Nelerdir?

Check up paketleri erkekler için babalık testi,cinsel yolla bulaşan  hastalık testleri,akciğer testi,böbrek testi içerir.Check up paketleri kadınlar içinse, rahim testi,akciğer testi,tam kan sayımı,annelik estetiği gibi birçok testler barındırır.Check up paketleri hali hazır olarak medikal firmaları tarafından da en uygun fiyatlar üzerinden satışa sunulur.

Check Up Ne Kadar Sürer?

Check uplar genel anlamda kısa süreler içerisinde netice sunar.Uygulama sonucunu ister doktorunuzun sitesinden ister, direk olarak görüntüleme merkezinden öğrenebilirsiniz.

Check Up Neden Yaptırmalısınız?

Check uplarınızı birçok sebeplerden dolayı yaptırmalısınız.Uygulamayı ruh sağlığınız haricinde fiziksel anlamda birçok hastalıklarınızı öğrenmek için check uplarınızı garantili bir şekilde yaptırabilirsiniz.

HPV Nedir?

HPV cinsel kanal üzerinden bulaşan ciddi bir hastalık türüdür.HPV kadın ve erkekler arasında hızlı bir şekilde bulaşan ciddi bir bakteri türüdür.Bu uygulama içerisinde hpv testi ve daha birçok bulaşıcı hastalık testleri de yer alır.

HPV Virüsü(Sürüntü) Nasıl Alınır?

HPV virüsü yani sürüntü direk olarak kaliteli tıbbi laboratuvar merkezi üzerinden alınır.Bu işlem profesyonel sağlık personelleri tarafından pratik bir şekilde uygulanır.HPV bakterisi hijyenik ortamlar üzerinden alınır.Bu işlem sırasında hastanın ağrı duyması söz konusu değildir.

HPV Testi Nasıl Uygulanır? Kimlere Uygulanmalı?

HPV testi hızlı bir şekilde uygulanır.Test bu nedenle hastanın zaman kaybı yaşaması söz konusu değildir.HPV testleri özellikle de cinsel kanal üzerinden hastalık bulaştığından endişe edilen hastalar için uygulanabilir.

HPV Nasıl Bulaşır? Kimlerde Görülür?

HPV bakterisi yukarıda da vurguladığımız üzere bireyler arasında hızlı bir şekilde bulaşır.Bakteri daha çok hastaların kişisel eşyalarının kullanılması neticesinde sağlıklı bireylere bulaşır.Korunmasız olarak yapılan cinsel birliktelik neticesinde de HPV bakterisi bulaşabilir.

HPV Pozitif Ne Demek,HPV Negatif Ne Demek?

HPV pozitif bireyde söz konusu bakteri türünün yer aldığını gösterir.HPV negatif ise, bireyde HPV bakteri olmadığını gösterir.Her iki durumda da hastanın sabırlı bir şekilde sonucu beklemesi gerekir.

HPV Pozitif Belirtileri Nelerdir?

HPV pozitif belirtileri arasında yüksek ateş,halsizlik,baş dönmesi,baş ağrısı,iştahsızlık,mide bulantısı,kusma yer alır.

Editör: Haber Merkezi