Kabine toplantısında öne çıkan başlıkların ise İsrail ile Filistin arasında süren çatışmalar ve emekli maaşlarına yapılacak zam olması bekleniyor.

Partisinin 4. Olağanüstü Kongresi'nde konuşan Erdoğan, milyonların beklediği emekli maaşıyla ilgili ilk kabine toplantısını işaret etmişti.

Erdoğan, "Şu anda bakanlığımız çalışmasını yapıyor, ilk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi inşallah emekli memurlarımıza açıklayacağız" ifadesini kullanmıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, müjde olarak verdiği işçi, memur ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile ilgili çalışmayı kabine toplantısı sonrası milletimizle paylaşacak" söyleminde bulunmuştu.

İçişleri Bakanlığı'na yönelik bombalı saldırı girişiminin ardından başlatılan operasyonların da kabinede masada olması bekleniyor. Bu başlıkta Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın kabine üyelerine sunum yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'deki üniversitelerdeki polis müdahalesine tepki! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'deki üniversitelerdeki polis müdahalesine tepki!

İsrail ile Filistin arasında süren çatışmalar da Ankara'nın yakın takibinde.

 

Editör: Nehir Durdağı