06 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi KÜLTÜR-SANAT RAMAZAN AYINA GİRERKEN...

RAMAZAN AYINA GİRERKEN...

Allah Resulü Ramazanın gelişini sevinçle karşılar, ashabına bu ayın bereketini müjdeledi.
Bir aylık zaman diliminin on bir ayın başına sultan olması,  
Kadir  gecesinin bin aydan daha çok hayır ve kazancı kulun önüne sermesi,  
Ramazan ayında yapılan ibadetlerin diğer zamanlardakine göre daha çok sevap kazandırması hep bu bereketin göstergeleridir.
Bu ayın bereketiyle Rabbimizin rahmetinin nasıl tecelli ettiğini Hz. peygamber sav şu sözleri ile dile getirmiştir:
''Allah'a inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek Ramazan orucunu tutanın geçmiş günahları bağışlanır.'' (Buhari)
Nasıl Ramazan ayına maddi bakımdan hazırlanırsak günahlarımıza bir daha dönmemek üzere tövbe ve istiğfar ile manevi olarak da hazırlanmalıyız.
Sofralarımızı süslediğimiz gibi kıyama durduğumuz teravih ve teheccüd namazları, sonunu sabah namazına bağladığımız sahur yemekleri ve dilimizden düşürmediğimiz zikirleri izle gönlümüzü de tatlandırmalıyız.
Oruç tutmak, sadece aç kalmak değildir. Bütün bedenimiz oruç tutmalı. Gıybet, hased ve lüzumsuz sözlerden kaçınmalı ve bol bol Kur'an-ı Kerim okunmalı. 
Gecemizi zikirlerle süslemeliyiz.
Çevremizdeki fakir, öksüz, yetim varsa onların gönüllerini almalıyız. İhtiyaçlarını gidermeliyiz. Teravih namazları mutlaka kılınmalıdır.
Teravih namazlarını evimizin bir odasında da kılabiliriz. Bu sene virüs sebebiyle camilerimiz kapalı olacak. Ancak, teravih namazlarını ailemizle birlikte evlerimizde mutlaka kılalım.
Peygamber Efendimizin yaptığı ibadetler içinde olan gece namazlarına devam edilmeli. 
Şimdiden Müslümanların ve İslam aleminin Ramazan ayını tebrik ediyoruz. İçinde bulunduğumuz sıkıntılardan kurtulmamıza vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyoruz.
*
Bir Hadis: Efendimiz sav şöyle buyurmuştur: Namazınızı benden gördüğünüz gibi kılın. (Buhari)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *