Çatışmanın bölgeye yayılması durumunda bunun sonuçlarını kimsenin durduramayacağını aktaran Hizbullah içinde Hasan Nasrallah’tan sonra gelen isim  olan Şeyh Naim Kasım, BBC'ye yaptığı açıklamada "bölgede çok ciddi ve çok tehlikeli gelişmeler yaşanabileceğini ve bunun yansımalarını kimsenin durduramayacağını" belirtti.


BBC’den Orla Guerin’e konuşan Kasım, Hamas’ın 7 Ekim saldırısını bir "direniş operasyonu" olarak değerlendirdi ve işgalin sonucu olduğunu belirterek İsrail’in Gazze’ye saldırılarının şiddetlenmesi halinde savaşın bölgeye yayılma riski olduğunu savundu.


Guerin’in “Bu tehdit ne kadar yakın?” sorusuna Kasım, “Bu tehlike çok gerçek. İsrail’in bu şekilde kadın ve çocukları öldürmeye devam etmesinin bölgeyi tehlike altına sokmaması olası mı?” cevabını verdi.


Kasım, Hizbullah'ın bedel ödemeye hazır olduğunu savundu ve asıl sorunun "İsrail'in bedel ödemeye hazır olup olmaması?" olduğunu söyledi.

ABD'de üniversitelerde İsrail karşıtı protestolar yayılıyor: Çok sayıda öğrenci gözaltında! ABD'de üniversitelerde İsrail karşıtı protestolar yayılıyor: Çok sayıda öğrenci gözaltında!

Lübnan’da olası bir savaşa hiç destek olmadığı hatırlatıldığında, Kasım'ın yanıtı şu oldu;“Lübnan halkının savaştan korkmak hakkıdır. Bu normaldir. Savaşı kim sever? Ama bu savaşı kim başlattı, biz mi, İsrail mi? Mühim olan İsrail’in Gazze’ye saldırıyı başlatmış olmasıdır.”

İsrail’i Gazze’ye “alçakça” saldırı başlatmakla suçlayan Kasım, 7 Ekim saldırısının hatırlatılması üzerine bu saldırının “kaçınılmaz” olduğunu öne sürdü.Hizbullah’ın iki numaralı lideri, İran’ın “desteğini ve maddi yardımını” aldıklarını kabul etti ancak emirleri Tahran’ın verdiği iddiasını reddetti.

Editör: Nehir Durdağı