AB'den  7 üye ülkeye yönelik bütçe disiplin süreci! AB'den 7 üye ülkeye yönelik bütçe disiplin süreci!

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazzelilere bomba yağdırması ve Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili tuhaf açıkmalalar yaptı.

Biden, ülkesinde yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Tarih bize; teröristler, terörün bedelini ödemediğinde, diktatörler saldırganlıklarının bedelini ödemediğinde daha fazla kaosa, ölüme ve daha fazla yıkıma sebebiyet verdiklerini öğretti. Amerika’ya ve dünyaya yönelik maliyet ve tehditler artmaya devam ediyor.

Avrupa’nın ötesinde müttefiklerimizin ve belki de en önemlisi düşmanlarımızın ve rakiplerimizin bizi izlediğini biliyoruz. Ukrayna’daki yanıtımızı de izliyorlar. Eğer çekip gidersek ve Putin’in Ukrayna’nın bağımsızlığını silmesine izin verirsek, dünya çapındaki olası saldırganlar da aynısını denemek için cesaretlenecekler. Çatışma ve kaos riski dünyanın diğer bölgelerine, Hint-Pasifik’e, Ortadoğu’ya, özellikle Ortadoğu’ya yayılabilir.

Dünyayı bir arada tutan şey Amerika’nın liderliğidir. Amerika’nın ittifakları bizi, yani Amerika’yı güvende tutuyor. Ukrayna’dan uzaklaşırsak, İsrail’e sırtımızı dönersek tüm bunları riske atmaya değmez. Bu nedenle yarın Amerika’nın ulusal güvenlik ihtiyaçlarının karşılanması, İsrail ve Ukrayna dahil kritik ortaklarımızın desteklenmesi için Kongre’ye acil bir bütçe talebi göndereceğim.

Bu, Amerika’nın güvenliğine nesiller boyu fayda sağlayacak, Amerikan askerlerini tehlikeden uzak tutmamıza, çocuklarımız ve torunlarımız için daha güvenli, daha barışçıl ve daha müreffeh bir dünya inşa etmemize yardımcı olacak akıllı bir yatırım. Kongre’ye göndereceğim güvenlik paketi ve Kongre’den yapmasını istediğim şey, İsrail’in güvenliğine yönelik benzeri görülmemiş bir taahhüttür ve İsrail’in niteliksel askeri üstünlüğünü keskinleştirecektir. Demir Kubbe’nin, İsrail’i korumaya devam etmesini sağlayacağız.

İsrail ve Mısır liderleriyle, Filistinli sivillere ilk insani yardım sevkiyatı konusunda anlaştık. Eğer Hamas bu sevkıyatı başka yöne çevirmezse veya çalmazsa, Filistinlilere hayat kurtaran insani yardımın sürdürülebilir şekilde ulaştırılması için bir kapı açmış olacağız. Her ne kadar zor olsa da barıştan vazgeçemeyiz. İki devletli çözümden vazgeçemeyiz. İsrail ve Filistinliler güvenlik, onur ve barış içinde yaşamayı eşit derecede hak ediyor.” 

Editör: Grlyrtts