AK Parti Grup Başkanvekili Numan Kurtulmuş, NTV'de katıldığı programda açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, şunları söyledi:

"(6 yaşındaki çocuğa istismar) Büyük bir ahlaksızlık. Suçluların cezalandırılmasını temin etmek lazım. Bu mahkeme ile ilgili özel bir gizlilik kararı olmamış. Ama ne yazık ki konu şimdi ortaya çıkıyor. Sonuna kadar bu olayın takipçisi olacağız. Şunu da belirtmek gerekiyor ki, bazı çevreler bunu siyaset aracı yapmamalı. Dini değerler üzerinde yıpratmaya kalkmak doğru değil. Bu mesele partilerin değil, 85 milyonun meselesidir.

Dava mümkün olduğu en yakın tarihe çekilmelidir. Örtbas söz konusuysa en ortaya çıkması lazım. Hassasiyet gereken bir konu hakkında en kısa zamanda karar verilmelidir. Sanıkların tutuksuz ya da tutuklu yargılanmasına da mahkeme karar verir.

EYT ile ilgili nihai noktaya geliyoruz. Yaş sınırıyla ilgili de bakanlığımız çalışıyor. Popülizm değil, doğru olanı yapmaya çalışıyoruz.

İYİ Parti'nin başörtüsü teklifini 'destekleriz' görüşünü tebrik ederiz. Kurumsal olarak partiler samimiyet sınavından geçecek. Ümit ediyorum CHP ve HDP'de olumlu anlamda görüşünü açıklar. Eğer referanduma giderse bu millet evet oyu verir. İYİ Parti'nin tavrını olumlu buluyoruz, tebrik ettiğimizi tekrar ifade etmek isteriz."

Kurtulmuş,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Samsun mitinginde "2023’te milletimizden kendi adımıza son defa istediğimiz destekten alacağımız güçle Türkiye Yüzyılı’nın inşasına başlayıp, bu kutlu bayrağı gençlerimize teslim edeceğiz" şeklindeki sözleriyle ilgili de şu ifadeleri kullandı:

"İkinci dönem seçilecek ve mevcut anayasaya göre 3.dönem seçilemeyecek. Cumhurbaşkanımız her özel toplantılarda da bunu söyler. Kendisinin fani olduğunu söylüyor. Yetkinin bir süresi var onu kastediyor. Makamların da, yetkinin de süresi var. Tabii Cumhurbaşkanlığı'nın da süresi var. Samsun'daki söylediği sözün anlamı budur. Aslolan kalıcı işler bırakmayı Cenab-ı Allah nasip etsin. Vatandaşlarımızdan son kez yetki istiyorum, milletimiz tarafından verileceğine inanıyorum."
 

Editör: Haber Merkezi