Online alışverişlerin yüzde 18 arttığı bayram öncesi dönemde, dolandırıcılık vakalarının da yükselişe geçtiği bildirildi

KURBAN Bayramı tatili için geri sayım başlarken, biletten giyime ve otel rezervasyonuna online alışveriş de hız kazandı. İnternetten yapılan harcamaların yüzde 18 yükseldiği tatil öncesi dönemde dolandırıcılık vakalarının da arttığını belirten PayTR Genel Müdürü Tarık Tombul, online alışverişlerde dikkat edilmesi gereken noktaları ise şöyle sıraladı:

Mağazanın güvenilir olması lazım

Tıpkı fiziksel mağazalar gibi güven veren online mağazalarda yüksek kaliteli ürünlerin bulunması olası. O yüzden alışveriş yapılacak web sayfasının ya da online mağazanın güvenilir olması çok önemli. Halihazırda sıkça kullanılan e-ticaret siteleri ve güvenilirliği bilinen markaların online mağazaları bu noktada bir adım daha öne çıkıyor.

Gerçek dışı fiyatlardan kaçının İnternet üzerinde birçok mağaza ve e-ticaret sitesi satışını yaptıkları ürünlerde kendilerini diğer mağazalardan daha avantajlı kılacak indirimler yapabiliyor. Ancak indirimli fiyatın, normal fiyatın yarısı gibi çok aşağısında olduğu zamanlarda dikkatli olmak gerekiyor.

Kullanıcı yorumları, yeni alıcıların fikirlerini belirliyor

Özellikle fikrini kesinleştirmemiş alıcılar için kullanıcı yorumları çok değerli bir kılavuz haline geliyor. Çünkü bu yorumların içerisinde ürüne yönelik beklentiler ve beklentinin ne derece karşılandığına dair bilgiler yer alabiliyor.