CHP toplantıyla ilgili 'CHP’nin ve 6'lı masanın görüşleri, Sayın Bakan ile paylaşılmıştır.' açıklaması yaptı.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Ankara'da CHP, İyi Parti ve HDP temsilcileriyle ayrı ayrı bir araya geldi. Türkiye ziyareti kapsamında önceki gün İstanbul'dan Ankara'ya gelen Baerbock, bir otelde parti temsilcilerini peş peşe kabul etti.

Baerbock, ilk olarak CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke başkanlığındaki heyeti ağırladı, sonra HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar başkanlığındaki heyetle görüştü. Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, HDP'nin ardından da İyi Parti Uluslararası Politikalar Başkanı Ahmet Kamil Erozan başkanlığındaki heyeti kabul etti. Görüşmeler, basına kapalı yapıldı. Baerbock, daha sonra bazı STK temsilcileriyle bir araya geldi.

CHP'den yapılan açıklamada, Alman Parlamentosu'ndaki siyasi parti temsilcilerinden oluşan bir grup milletvekili ile Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Baerbock'un muhalefet partileri temsilcileri ile de görüşmeler yaptığı belirtildi.

GÖRÜŞME GÜNDEMİ SEÇİM SÜRECİ

Bu kapsamda, Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz ve İstanbul Milletvekili Yunus Emre’den oluşan CHP heyeti, bir otelde Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile görüştü.

Görüşmeye ilişkin CHP'den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Görüşmede, Türkiye'nin seçime doğru gitmekte olduğu önümüzdeki döneme ilişkin değerlendirmelerimiz Sayın Bakana aktarılmış, bu çerçevede CHP’nin ve 6'lı masanın görüşleri, Sayın Bakan ile paylaşılmıştır. Ayrıca, Avrupa'da ve bölgemizde yaşanan gelişmeler hakkında taraflar arasında dış politika ve güvenlik konularına ilişkin karşılıklı görüş değişiminde bulunulmuştur.”

Editör: Haber Merkezi