6'lı masa içerisinde 2023 seçimlerine yönelik adaylık tartışması devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu arasında Kemal Kılıçdaroğlu gerilimi yaşandığı iddia edildi.

Millet İttifakı'nda adaylık bilmecesi devam ederken, son günlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ismi yeniden zikredilmeye başladı. 

İmamoğlu'nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen açıklamalar yapsa da aday olmak için tüm şartları zorladığı belirtiliyor. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, daha önceden desteklediği; hatta Fatih benzetmesi yaptığı İmamoğlu'ndan vazgeçmiş, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylığına sıcak bakıyor gibi görünüyor. 

Öte yandan, İmamoğlu ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu arasındaki buzların da erimediği ifade ediliyor. 

Milliyet gazetesi yazarı Zafer Şahin, İmamoğlu ile Kaftancıoğlu arasında yaşanan kavgaya varan tartışmayı köşesine taşıdı.

OTEL LOBİSİNDE İMAMOĞLU-KAFTANCIOĞLU GÖRÜŞMESİ

Şahin'in bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle: 

En son 15 gün önce İstanbul’da bir otelin lobisinde Kaftancıoğlu ile görüşüyor ve adaylık yolunda kendisine destek vermesini istiyor.

Hatta rivayet o ki “ Bak Kaftancıoğlu, artık tarafını belli et. Benimle misin yoksa Kılıçdaroğlu ile mi?” diye bastırıyor. Ancak aldığı yanıtla adeta şoke oluyor.

İmamoğlu’nun üst perdeden konuşmasından rahatsız olan Kaftancıoğlu Sen benimle nasıl böyle konuşabilirsin. Bu partinin genel başkanı da yönetimi de belli. Adayın kim olacağı, nasıl belirleneceği belli. Sen git önce belediye başkanlığı yap. Bu işlerle uğraşma” diyor.

Kaftancıoğlu’nun İmamoğlu’na öfkesi bu görüşmeden sonra da geçmiyor. İmamoğlu’nun il yönetimindeki akrabası Ufuk İnan’ı yanına çağırıyor ve “Söyle ona işine baksın, belediye başkanlığı yapsın. Bu işlere karışmasın” diye mesaj yolluyor.
İmamoğlu o mesajı alıp gereğini yerine getirmiş midir? Hiç sanmam.

Bu adaylık meselesi CHP’de büyük bir kırılmaya doğru tam gaz gidiyor.

Editör: Haber Merkezi