Rusya ve Ukrayna'nın güneyini şiddetli fırtına vurdu. Ülkede son 16 yılda kaydedilen en güçlü fırtına olduğu belirtildi.Rüzgar hızının 144 kilometreye ulaştığı bölgede devlet daireleri kapatılırken eğitime ara verildi.

Rusya ve Ukrayna'nın güneyini etkisi altına alan şiddetli fırtınada Kırım'da 1 kişi yaşamını yitirdi, yaklaşık 1,9 milyon kişi elektriksiz kaldı. Ülkede yollar sular altında kaldı, ağaçlar yerinden söküldü. 

sel-2

Yollar sular altında kalırken, şiddetli rüzgar, ağaçları yerinden söktü. Kırım Bölgesi'nde olağanüstü hal ilan edildi. Rusya'nın güneyindeki Kuban bölgesinde ise çok sayıda ev ve okul hasar gördü.Devlet daireleri ile eğitim faaliyetleri durduruldu. 

ohal2

ABD'den flaş Türkiye açıklaması ABD'den flaş Türkiye açıklaması

Rusya Enerji Bakanlığı tarafından yayımlanan ve Rusya'nın Dağıstan, Krasnodar ve Rostov bölgelerinin yanı sıra Ukrayna'nın işgal altındaki Kırım, Donetsk, Lugansk, Zaporijya ve Herson bölgelerinin sıralandığı raporda, "Yerel saatle 10.00 itibarıyla yaklaşık 1,9 milyon kişi elverişsiz hava koşulları nedeniyle elektriksiz kaldı" ifadesi kullanıldı.

Editör: Nehir Durdağı