Türk Akciğer Kanseri Derneği Başkanı Prof. Dr. Erdem Göker, Türkiye’de en çok görülen kanser hastalığı olan akciğer kanserinin bağışıklık sistemini güçlendiren inoterapi ve akıllı ilaçlarla tedavi edilebildiğini söyledi.

“ARTIK TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR HASTALIK HALİNE GELDİ”

Türkiye’de meme kanseriyle birlikte en çok görülen kanser hastalığı akciğer kanserinin en fazla ölüme yol açan hastalık olduğu biliniyor. Yaygın olmasının sebebi ise tütün kullanım oranlarının fazla olması. Prof. Dr. Göker, akciğer kanserinin tedavi edilebilir bir hastalık haline geldiğini söyledi. Göker “Akciğer kanseri, 10 yıl öncesine kadar korkutan bir hastalıktı ama yeni gelişen ilaçlar ve tanı koymada gelişen yöntemlerle artık akciğer kanseri tedavi edilebilir bir hastalık haline geldi” ifadelerini kullandı.

İNOTERAPİYLE BAĞIŞIKLIK GÜÇLENİYOR

İki yeni ilaçtan söz eden Göker, kemoterapiden farklı olarak hastalarda daha az yan etki bırakan inoterapiden bahsetti. İnoterapinin hastanın bağışıklık sistemini güçlendirerek kanseri yenmesini sağlayan ilaçları kapsadığını söyleyen Göker, bir diğer akıllı ilaçların da akciğer kanserinin patolojisinde görülen proteinlere karşı gelişmiş ilaçlar olduğunu söyledi. Bu ilaçların tam tedavi sağlamasa da hastanın ömrünü ciddi anlamda uzattığı öğrenildi. Göker “Mucize gibi sonuölar elde ettik. Bu ilaçlar hastaların yüzde 20’sinde tam şifa olurken, diğerlerinin ömrünü de uzatıyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi