Gıda teröristleri bu kez de pirince el attı. Mutfağın vazgeçilmezi pirinç pilavını çoğumuz bayıla bayıla yiyoruz, hatta yemediğimiz zaman kendimizi doymuş bile saymıyoruz. Ama bundan böyle pirinç pilavını yerken bir kez daha düşüneceğiz. Çünkü bu kez sahtekarlar pirincin içerisine plastik karıştırdı. 

ÇAKMAKLA YAKILDIĞINDA ALEV ALDI

Pilav yapmak için Ankara Yenikent'teki bir marketten pirinç alan kadın, tencereye koyup kavurmak istediğinde pirinç yerine plastikle karşılaştı. Tencereye koyduğu pirinçler kavrulmadı, sıcaklıkla birlikte eriyip gitti. Hiçbir şekilde kırılmayan, ezilmeyen ve çakmakla yakıldığı zaman alev alan plastik pirinçle karşılaşan kadın şoke oldu. Kadın buna inanamadığı için kalan pirinçleri çakmakla yaktı. Normalde kavrulduğu zaman tane tane olması gereken pirinçler direk topaklanmaya başladı ve verildiği şekli aldı.

"SATIŞ DURMAYACAK" DEDİLER

Markete gidip pirinçleri geri verdiğinde ise fişini bile sormadan pirinçleri aldılar. Skandal bunlarla sınırlı kalmadı. Satış yapmaya, insanları zehirlemeye devam edeceklerini söylediler.

PLASTİK KARIŞIP KARIŞMADIĞINI NASIL ANLARIZ?

Sıcak suyun içerisine pirinci attığımızda pirinç suyun üzerinde kalıyorsa içerisinde plastik karışımı var demek. Eğer pirinçlerin hepsi suyun altında kalmışsa gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Plastik karışımı olup olmadığını anlamanın bir diğer yolu ise pirinçleri çakmakla yakmak. Pirinçler alev alıyorsa o da pirincin plastik karışımlı olduğunu gösteriyor. 

Editör: Haber Merkezi