İngiltere Middlesbrough’da yaşayan Emily Murphy ve Bailey Ramrekna çifti ikiz bebek beklerken hamileliğinin 16. haftasında doktor onlara nadir görülen acı bir gerçeği söyledi.

HAYATI TEHLİKEDEYDİ

Gebelikte ‘Vasa Previa’ denilen bir sorun gelişmişti. Yani anne rahmindeki bebek ile anne arasında ilişkiyi sağlayan ve “bebeğin eş kısmı” olan plasentanın, bebek ile doğum kanalının arasında olması (yani doğum kanalını kapaması) anlamına geliyordu. Ve bu, hamileliğin son dönemlerinde kanamaya neden olabir, hem anne hem de Edie bebeğin hayatını tehlikeye atabilirdi.

İKİZLERDEN BİRİ YETERLİ BESİNİ ALAMIYORDU

Edie bebek annenin karnında yeterli olan besini alamadığı için doktor 21 yaşındaki anne adayı ve eşine bebeklerden birinin ölebileceğini belirterek kadına bebeği aldırmasını teklif etti. Çünkü ikizlerden biri ölürse diğeri için de risk oluşturuyordu. Ancak anne ve baba adayı bu teklifi reddetti ve bunun doğal yolla olacaksa gerçekleşmesi gerektiğine karar verdiklerini söyledi. 

HAYRETE DÜŞTÜLER

Ardından hamileliğin 26. haftasında doktorlar kontrol esnasında çifte olağanüstü bir şey olduğunu söyledi. Elsie’nin göbek kordonu doğru yerde olduğu ve plasentaya tam olarak oturduğundan, organın etrafındaki kan akışını koruyordu ve bu da Edie’nin (hayatı tehlikede olan bebek) bazı kan ve besinleri almasına yardımcı oluyordu. Yani ikizlerin arasındaki kan akışı sayesinde diğeri de beslenmeye başlamıştı. Bebekler sağlıklı olarak dünyaya geldi. Şimdi 17 aylık oldular.

ARALARINDAKİ BAĞ HALA ÇOK GÜÇLÜ

Anne Emily, “Elsie’nin kordonunun Edie’nin hayatta kalmasına yardımcı olduğunu söylemeleri çok şaşırtıcı ve gerçekten dikkat çekiciydi. İkizlerin aralarında bir bağ vardır, ama kızlarımız arasındaki bağ inanılmaz derecede güçlü. Biri doğmadan önce diğerini canlı tuttu. Onları bebek karyolalarında yan yana yatırdık ve Elsie kız kardeşinin neredeyse iki katı büyüklüğündeydi. Ama birbirlerine sıkı sıkı sıkıya sarıldılar ve yakın olmayı çok sevdiler. Aralarındaki bağ, anne karnında olduğu gibi hala çok güçlü." dedi.

Editör: Haber Merkezi