10 yaşındaki Lily Mae Avant, hastanede öldü. Ailesi pazartesi günü yaptığı açıklamada, kızların ölümünün Teksas'ta nehirde yüzerken beyin yiyen bir amipin neden olduğunu söyledi.

BAŞ AĞRISI VE ATEŞ SEBEBİYLE HASTANEYE KALDIRILDI

Lily Mae Avant, Eylül ayının başlarında hafta sonu boyunca nehir ve gölde yüzdü, daha sonra bir sonraki hafta sonu garip davranmaya başladı. Ardından baş ağrısı ve ateş sebebiyle kötüleştikten sonra yerel bir hastaneye götürüldü. Sonra da Fort Worth'daki Cook Çocuk Hastanesine transfer edildi.

Yaşam mücadelesi, Amerika Birleşik Devletleri ve dünyanın dört bir yanından destek gördü.

"ÇOK İYİ BİR ÖĞRENCİYDİ"

Öğrenim gördüğü Valley Mills İlkokulu, pazartesi günü Facebook'ta, Lily Avant'ın kaybı yüzünden çok üzüldüklerini belirterek çocuğun öldüğünü doğruladı: Lily ilkokulumuz için kesinlikle bir nimetti. Çok iyi bir öğrenciydi ve daha da önemlisi, inanılmaz bir insandı ve herkesin arkadaşıydı.

Texas Eyalet Sağlık Hizmetleri Bakanlığı, yerel basına verdiği demeçte, ölüm nedeninin beyin yiyen amip Naegleria fowleri'nin neden olduğu bir beyin enfeksiyonu olan birincil amip menopensefalit olduğunu söyledi.

NAEGLERIA FOWLERI

Menenjite neden olan bir amiptir. Beyin yiyen amip olarak bilinir. Ortamın sıcaklığına göre yaşam döngüsünde 3 farklı şekli görülür:

-Kist
-Trofozoit
-Kamçılı amop formu

Kamçılı halde iken bölünerek çoğalamazlar. Ancak kamçılarını kaybederlerse bölünme geçirebilirler. Çamurlu sularda, göl, yüzme havuzu ve durgun sularda yıkanan insanlarda çoğunlukla nasal bazen oral yol ile (ağızdan) bulaşır ve buralarda amip haline dönüşür.

Editör: Haber Merkezi