Koronavirüs salgını tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlık çalışanları büyük fekadarlık göstererek gece gündüz çalışıyor.

Hükümet de bu fedakarlık nedeniyle sağlıkçıların özlük haklarında iyileştirmeler yapıyor.

Ancak buna karşılık Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nden akıl almaz bir uygulamaya gidildi ve  ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerinde görev yapan özel eğitimli sağlık çalışanlarının fazla mesai ücretleri kesildi.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Adem Sarıçoban, DEÜ Hastanesi Başhekimliği ile 11 Mayıs 2019'da protokol imzaladıklarını, protokolde “Yoğun Bakım ve Acil Serviste bulunan bu personeller kanunun uygun gördüğü en üst saate kadar mesai ücreti verilecektir” ifadesinin yer aldığını açıkladı.

Sarıçoban, buna rağmen hastane yönetiminin protokole uymadığını belirterek, “Zaten 2 bin 200 lira tutarında düşük maaş ile çalışan sağlık işçilerinin fazla mesai ücretinin kesilmesi fedakar emekçilerimizde moral çöküntüsü oluşturmaktadır. Hastane yönetimi, sağlık işçilerini zorla fazla mesaide çalıştırıyor. İtiraz eden hasta bakıcılar hakkında tutanak tutuluyor, ‘Pandemi nedeni ile bize öel yetki verildi, bunu kullanmak zorunda bırakmayın, yoksa sizi savcılığa sevk ederiz' deniliyor” iddiasında bulundu.
 

Editör: Haber Merkezi