Türkiye'de de satılan ünlü bir markanın çikolatalarında gıda zehirlenmesi olan salmonella vakasının saptandığı ileri sürüldü

Türkiye'de de satılan dünyaca ünlü bir markanın çikolatalarında gıda zehirlenmesi hastalığı olan salmonella vakasının saptandığı iddia edildi.

İngiltere'de yayın yapan The Guardian gazetesindesi habere göre; Britanya Gıda Standartları Ajansı'nın salmonella salgını nedeniyle Kinder Sürpriz çikolatalarla ilgili uyarıda bulunduğu bildirildi.

Üretici firma Ferrero'nun ülkede ishal, kusma ve ateş gibi belirtiler gösteren salmonella vakalarının artması nedeniyle Kinder Sürpriz çikolataları toplatmayı kararlaştırdığı, tüketicilere de yememeleri için uyarıda bulunduğu ifade edildi.

İngiltere’de 60’tan fazla çocukta Salmonella tespit edilmesinin ardından incelemeler başlatıldı. İncelemeler neticesinde çocukların Ferrero’nun ürettiği Kinder Surprise yumurtalarını alıp yedikleri tespit edildi.

İngiltere Gıda Standartları Ajansı, çikolata firması Ferrero’nun salgınla ilgili soruşturmaların devam ettiğini ve bazı üretilen Kinder Surprise yumurta partilerinin geri çağırıldığını duyurdu.

Geri çağırmaların ana nedeni salmonella salgını bağlantısıyla ilgili olduğu açıklanırken son kullanma tarihi 11 Temmuz ve 7 Ekim 2022 tarihi arasında olan iki parti malın geri çağırıldığı belirtildi.

İngiltere Gıda Standartları Ajansı yetkilisi Tina Potter “Paskalya yaklaşırken küçük çocuklar arasında bu ürünün popüler olduğunu biliyoruz. Bu nedenle ebeveynleri evlerindeki ürünler konusunda kontrole çağırıyoruz” dedi.

Çikolata üreticisi Ferrero, son kullanma tarihlerinin dikkate alınarak ürünlerin yenilmemesi ve geri gönderilmesini talep etti.
 

Editör: Haber Merkezi